Suspectat că ar fi încercat să jefuiască o casă de schimb

Suspectat că ar fi încercat să jefuiască o casă de schimb

Un tânăr de 19, din județul Brașov, suspectat de încercarea de a jefui o casă de schimb valutar de pe strada Toamnei, a fost identificat și reținut de Polițiștii de investigații criminale din Brașov, cu sprijinul Biroului Operațiuni Speciale Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Bărbatul ar fi încercat, în 14 decembrie, dis de dimineaţă, să obţină bani de la casa de schimb prin ameninţarea angajatei. Potrivit Poliţiei Braşov, aceasta era după geamul de sticlă şi a apăsat butonul de panică. Suspectul a fugit înainte de sosirea echipajelor de intervenţie.
Polițiștii de investigații criminale, cu sprijinul Biroului Operațiuni Speciale Brașov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov au început ancheta.
În 10 ianuarie., polițiștii au efectuat două percheziții, în județele Brașov și Vrancea, la locuința tânărului și al unei femei de 43 de ani din județul Vrancea, în scopul identificării suspectului.
În urma acţiunilor derulate, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în arestul I.P.J. Brașov.
"Acesta este cercetat în continuare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov. La percheziții au participat polițiști din cadrul Serviciului Acțiuni speciale și Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase", declară Gabriela Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

D.G.