Peste 500.000 de locuri de muncă, ameninţate de Brexit

Peste 500.000 de locuri de muncă, ameninţate de Brexit

În lipsa unor date care sa fie publicate de către guvernul premierului Theresa May, primarul Londrei, Sadiq Khan, a publicat propriile date, evaluate de un consultant Cambridge Econometrics. Dacă nu va realiza un acord privind Brexitul cu partenerii săi europeni, Regatul Unit ar putea pierde 482.000 de locuri de munca si 50 de miliarde de lire în investiții până în anul 2030, afirmă un raport comandat de primarul Londrei, Sadiq Khan, publicat miercuri, citat de Les Echos.

Consultantul Cambridge Economics a studiat cinci scenarii ce acoperă nouă sectoare de activitate, mergând de la Brexitul „dur” și până la o ieșire mai favorabilă pentru Londra. În cazul unui eșec al complexelor și periculoaselor negocieri în curs între Londra și Bruxelles privind ieșirea Marii Britanii din blocul european, finanțele și serviciile - aflate în special la Londra - vor suferi cel mai profund efectele: vor pierde 119.000 de locuri de muncă.


Potrivit curierulnational.ro, științele și tehnologiile vor pierde 11.000 de locuri, construcțiile 5.000, iar sectorul creație 6.000. În total 87.000 de locuri de muncă sunt în pericol doar in capitala britanică dacă Theresa May nu reușește să obțină o perioada de tranziție de doi ani pentru a ajuta lumea economica britanică să depășească această perioadă delicată.