Paraclisul Maicii Domnului. Când și cum se citește

Paraclisul Maicii Domnului. Când și cum se citește

Prin Maica Domnului ne-au fost deschise porțile Raiului și prin ea putem atrage bunăvoința Domnului asupra noastră.

Acatistele și paraclisele Maicii Domnului sunt cele mai puternice rugăciuni de împlinire a cererilor noastre: la vreme de necaz sau întristare, în boli și suferințe trupești, în lipsuri, în dorința de a ne căsători, de a întemeia o familie sau de a ne păstra familia fericită.

Paraclisul Maicii Domnului citit timp de 40 de zile

Dincolo de micile rugăciuni către Fecioara Maria, poate fi citit Paraclisul Maicii Domnului timp de 40 de zile. Aceasta este o rugăciune specială, pentru cereri speciale. Citirea Paraclisului timp de 40 de zile aduce cu sine înfăptuirea unui miracol. Unii oameni mărturisesc că au primit un ajutor nevăzut în problemele pe care le aveau.

Rugăciunile către Maica Domnului sunt vindecătoare de răni și făcătoare de miracole. Ele aduc liniște sufletească și pace inimilor zbuciumate. Unii s-au rugat pentru un anumit lucru, dar au primit altceva care le era mai de folos. Alții au cerut să li se împlinească o anumită cerere, dar au descoperit că nu le era folositor ceea ce își doreau. Numai Dumnezeu poate știi ce ne este cu adevărat de folos, de aceea, atunci când ne rugăm, este bine să cerem să se facă Voia Lui în viața noastră.

De ce se citește Paraclisul Maicii Domnului timp de 40 de zile?

Nicio rugăciune spusă din suflet către Maica Domnului nu rămâne fără răspuns. Apropriindu-ne de ea, Îl găsim pe Fiul ei cel Sfânt.

Paraclisul se citește 40 de zile pentru:

• Alinarea de suferințe trupești;
• Vindecarea de boli incurabile;
• Eliberarea din patima beției;
• Găsirea unui loc de muncă sau păstrarea serviciului;
• Căsătorie grabnică;
• Naștere de copii;
• Împăcare în familie;
• Evitarea divorțului sau întoarcerea soțului;
• Odihna celor adormiți;
• Pentru luminarea minții și întărirea în credință.

La fel de puternice sunt și rugăciunea Brâul Maicii Domnului, Acatistul Bunei Vestiri sau Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului.

Cum se citește Paraclisul Maicii Domnului

Paraclisul se poate spune atât la vreme de necaz cât și la ceas de bucurie. Maica Domnului își revarsă puterea asupra celor cu inima sinceră, rugătoare și plină de nădejde în ajutorul ei. Sfinții Părinți ne-au învățat că e bine ca atunci când citim Paraclisul să ne rugăm în genunchi, în fața icoanei sale.

Paraclisul Maicii Domnului se citește îndeosebi seara, încă e bine ca înainte să se ceară sfatul și binecuvântarea părintelui duhovnic.

SURSA: ortodoxia.rol.ro