Imagini senzaționale surprinse în județul Brașov! După 3 ani de încercări a fost filmat un râs în Parcul Național Piatra Craiului

Imagini senzaționale surprinse în județul Brașov! După 3 ani de încercări a fost filmat un râs în Parcul Național Piatra Craiului

„După multe eforturi și incercări, la 3 ani de la precedentul, am reușit să surprindem din nou un ras in Parcul Național Piatra Craiului", este mesajul care insoțește imaginile postate recent pe pagina oficială de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva.

      Exemplarul de ras a fost filmat după ce specialiștii parcului i-au monitorizat urmele. In Parcul Național Piatra Craiului, specialiștii Romsilva estimează că trăiesc patru exemplare de ras, pe baza monitorizării speciei.

    România are una dintre cele mai mari populații de ras din Europa. Rasul (Lynx Lynx) este cea mai mare felină din Europa, atingand greutatea de pană la 40 de kilograme și o lungime de peste un metru. Este un carnivor extrem de discret, rar putand fi văzut de oameni in libertate. Populația de ras din #Romania a crescut puternic in ultimul secol, in prezent specialiștii in cinegetică estimand o populație de aproximativ 2.600 de exemplare la nivelul intregii țări.


SURSA FOTO: Facebook - Regia Națională a Pădurilor - Romsilva - Parcul Național Piatra Craiului

VIDEO: FACEBOOK