Primul festival de handbal pe zăpadă din România!

Primul festival de handbal pe zăpadă din România!

Sâmbătă,  20 ianuarie, a avut loc prima ediție a ,,Festivalului de Handbal pe Zăpadă”, pe Pârtia Sorica, din Azuga. Au participat echipele de juniori 3 și 4, ale cluburilor LPS Brașov și CSS Ploiești.
Clasamentul competiției:1. LPS Brașov 1, 2. CSS Ploiești 1, 3. LPS Brașov 2, 4. CSS Ploiești 2
Premii individuale LPS Brașov: Cel mai bun jucător: Marin Rozalio, Cel mai bun portar: Marin Andrei, Golgheter: Franzolas Raul
După ce în 2017 au avut loc primele demonstrații de handbal pe zăpadă, iar anul acesta primele partide oficiale, FRH speră ca această ramură să se dezvolte în anii următori pe modelul handbalului pe plajă, sport cu același regulament de desfășurare. În 2024, Beach Handball are șanse mari să devină sport olimpic, iar FRH a organizat anul trecut primul campionat național după mai mulți ani de demonstrații și festivaluri.
,,Handbal, peste tot, 365 zile pe an, în orice colț al României. Ceea ce părea un vis a devenit o promisiune respectată. Ne aliniem tendinței la nivel mondial de a ieși din nou cu handbalul din sală. Handbalul pe zăpadă este un sport distractiv pentru tineri și poate deveni treptat o alternativă la pregătirea pe timp de iarnă.  Acest Festival de Snow Handball este un pas normal în dezvoltarea acestei ramuri", a subliniat Alexandru Dedu, președintele FRH.
Pătru Nicolae, handbalist LPS Brașov: ,,A fost foarte palpitant, chiar alunecăm și e foarte distractiv. Ne-au înghețat puțin mâinile, dar nu am mai simțit nimic deoarece adrenalina a fost prea puternică. Cel mai mult mi-a plăcut că primim două puncte pentru aruncările din piruetă".
Cristina Romilă, antrenoare LPS Brașov: ,,Nu a contat neapărat locul ocupat, dar ne bucurăm de trofeu. Handbalul pe zapadă este un mod plăcut pentru copii de a se pregăti în afara meciurilor și antrenamentelor în sală. În calitate de profesoară o să valorific această experiență pentru a a-i pregăti mai des pentru jocul pe zăpadă".
Dorin Dușa