Tricolor din becuri, pe Tâmpa, pentru Centenarul Unirii

Tricolor din becuri, pe Tâmpa, pentru Centenarul Unirii

Social-democrații au prezentat într-o conferință de presă doua noi proiecte pe care le vor propune spre finanțare din bugetul local. Amândouă sunt legate de aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie. Unul presupune amplasarea unui tricolor pe Tâmpa, care va fi realizat din becuri de culorile roșu, galben și albastru. Celălalt este de organizare a unui festival de film istoric românesc.
Tâmpa tricoloră

Liderul grupului PSD din Consiliul Local, Lucian Pătrașcu, a reamintit că a făcut propunerea ca luminile de sărbătoare ale orașului să fie aprinse în 30 noimbrie. Rațiunea este că în acest fel centrul nu va mai fi pustiu, chiar în zilele în care este vizitat de turiști. De obicei sunt români care vor să profite de weekendul prelungit și care petrec 1 Decembrie în orașul nostru.
„Pentru brașoveni, dar și pentru ei, vrem să celebrăm Centenarul cum se cuvine. Vrem ca pe Tâmpa să desfășurăm un tricolor din circa 3000 de becuri colorate, roșii, galbene și albastre. Becurile ar urma să fie montate pe stâlpi din lemn, care să fie amplasați temporar pe Tâmpa, cu acordul custodelui ariei protejate. Ceva asemănător există în orașul italian Gubbio, care aprinde pe dealul de lângă oraș un pom de Crăciun din becuri colorate. Rezultatul ar fi creșterea atractivității orașul nostru din punct de vedere turistic. Brașovul ar putea intra și în Cartea Recordurilor cu cel mai mare drapel din lume alcătuit din becuri colorate”, declară . președinte Organizației Municipale Brașov a PSD. Bani la buget vor fi suficienți, apreciază Pătrașcu. “În 2017, doar 5,55% s-a realizat din Capitolul Investiții. Sper ca anul 2018 să fie ce al demarării investițiilor”, adăugă el.

Filmul istoric, la Brasov


Gabriela Urse, consilier local, și proaspăt numita președinte la Organizația Municipală Brașov a Femeilor Social-Democrate anunță că din luna decembrie face parte din Comisia de Cultură a CL. Din această postură face o propunere.
„Tot pentru a marca anul centenarului, propunem organizarea Festivalului de Film Românesc, preponderent istoric, în orașul nostru, pe durata a 10 zile, în luna iunie. Ne dorim proiectarea de filme istorice în cele mai frecventate zone ale municipiului: Piața Sfatului, Piața Sf. Ioan, zona comercială Coresi, dar și în stațiunea Poiana Brașov. Ne dorim ca Executivul Primăriei, dar și colegii noștri din Consiliul Local să sprijine acest proiect benefic pentru Brașov. Costurile nu vor fi foarte mari. Vom încerca să atragem și Televiziunea Română în acest proiect”, explică Gabriela Urse

I.V.