Trucuri pentru cei care nu își pot stăpâni emoțiile în timpul interviului de angajare

Trucuri pentru cei care nu își pot stăpâni emoțiile în timpul interviului de angajare

Interviul de angajare este o situație stresată pentru cei mai mulți dintre noi. Trebuie să te întâlnești cu persoane necunoscute, trebuie să joci rolul unui personaj care seamănă cu ține, dar care este totuși diferit de ține, trebuie să porți haine incomode, cu care nu ești obișnuit. Pe scurt, interviul de angajare este o experiență pentru care foarte puțini sunt pregătiți.

Experiență unui interviu de angajare poate fi destul de traumatizantă pentru unii oameni. Iar emoțiile sunt cu atât mai mari, cu cât persoană respectivă își dorește cu orice preț jobul. Există, totuși, câteva trucuri care, dacă sunt puse în practică, îi pot ajută pe oameni să scape de stres, să se calmeze și să dea cele mai bune răspunsuri angajatorului.

Nu te duce nepregătit la interviu

Citește, citește, citește. Caută cât mai multe informații despre compania pentru care urmează să lucrezi: date financiare, ce planuri de dezvoltare au, cum își tratează angajații. De asemenea, fă-ți o lista cu întrebări pe care să le pui angajatorului în timpul interviului (despre companie, colegi, program de lucru), scrie forbes.com.

Pregătește-te de interviu cu o zi înainte

Pregătește o mapa care să conțină CV-ul, lista cu întrebările pe care vrei să le pui angajatorului, un pix, coli albe pe care să faci notițe. Acordă o deosebită atenție vestimentației. Poate că hainele nu îl fac pe om, însă prima impresie contează. Alege o ținută business. Acest lucru te va face să ai mai multă încredere în ține și te va ajută să mai scapi de stres.

Fă o planificare minuțioasă a zilei în care va avea loc interviul

Scrie într-o agendă tot ce urmează să faci în ziua în care este programat interviul de angajare. Oră la care trebuie să te trezești, oră la care pleci de acasă, mijloacele de transport cu care vei călători, oră la care trebuie să ajungi la interviu. Nu lasă niciun minut descoperit. Această planificare te va ajută să scapi de o mare parte din stres.

Fă o simulare

Cu o zi sau două înainte de interviu, ia mașină și fă un drum până la adresă la care trebuie să ajungi. În cazul în care nu ai mașină, fă un drum cu mijloacele de transport în comun, că să estimezi timpul de care ai nevoie că să ajungi la firmă. În felul asta scapi de stresul că ai putea să întârzii.

Încearcă să ajungi mai devreme la interviu

Încearcă să ajungi mai devreme cu 15-20 de minute față de oră stabilită pentru interviu. Fă o plimbare în jurul imobilului și asigură-te că ai ajuns la adresă corectă.

Fii atent la tot ce se întâmplă în jurul tău

Acordă o deosebită atenție tuturor detaliilor din jurul tău: clădire, recepție, lift, modul în care ești primit la interviul, felul în care angajatorul începe conversația. Acest exercițiu te va ajută să nu mai dai atenție "vocilor" din capul tău care nu fac decât te descurajeze și să îți creeze o stare de agitație permanență.

Trage adânc aer în piept

Dacă pe măsură ce se apropie momentul interviului simți că inimă vrea să își iasă din piept, fă o scurtă plimbare de 2-3 minute înainte să te întâlnești cu viitorul angajator. Te va ajută să te destinzi și să mai scapi de emoții.

Ia notițe în timpul interviului

Ia-ți notițe în timpul interviul. Scrie ce gânduri îți trec prin cap în momentul acela, ce întrebări ai vrea să-i pui angajatorului, detalii care îți sar în ochi în timpul interviului. Acest exercițiu te va ajută să stai concentrat și să nu lași gândurilor negative să preia controlul.

SURSA: wall-street.ro