Spitalul Regional, ajutat de ordonanță de urgență, săptămâna viitoare

Spitalul Regional, ajutat de ordonanță de urgență, săptămâna viitoare

Vizita ministrului Sorina Pintea la Brașov este considerată importantă pentru proiectul brașovenilor, Spitalul Clinic Regional de Urgență Brașov. Acesta ar putea servi ca model și pentru celelalte, care vor mai fi construite în alte părți ale țării.
Întâlnirea celei care gestionează Sănătate în Executiv, cu cei care se ocupă de același domeniu în Legislativ, a avut rolul de a contura strategia pentru următoarea perioadă, se arată într-un comunicat al PSD Brașov.
Săptămâna viitoare, Guvernul va avea pe masă un proiect de ordonanță de urgență pentru definirea structurii spitalului regional.

”Nu ajunge să spui că o unitate sanitară trebuie să poată deservi și alte județe nu doar Brașovul, și nu e suficient să spui că vrei un spital mare. Spitalul regional trebuie descris în date precise, cu număr de paturi, secții obligatorii care trebuie să existe, minimum de dotări de care să beneficieze. Etalonul nu este ce vrem noi ca doctori să vedem, ci cum se încadrează acest spital în Planul Național de Sănătate, gestionat de Guvernul României. Am discutat cu doamna ministru despre calea cea mai rapidă de a pune lucrurile în mișcare: ordonanță de urgență, iar apoi vot în Parlament, dar între timp lucrurile pot demara.
În termen de trei săptămâni, Primăria Brașov va finaliza procedura de preluare a terenului de la Institutul Cartofului și alipirea la parcela pe care o avea deja. Odată ordonanța adoptată, se poate trece la procedura de atribuire a studiului de fezabilitate, pe baza căruia se poate vorbi de finanțare. Vreau să le mulțumesc colegilor mei din Comisia de sănătate publică a Senatului, care au venit astăzi, prefectului Brașovului, primarului Brașovului și președintelui Consiliului Județean, pentru implicare. Haideți să demonstrăm împreună că sănătatea nu are culoare politică”, declară dr.Florin Orțan, senator PSD, membru al Comisiei de sănătate publică din camera superioară a Parlamentului.

D.I.