Corpul vechi al Maternității, mai arătos decât cel nou

Corpul vechi al Maternității, mai arătos decât cel nou

O investiție așteptată de mai mulți ani de copmunitatea brașoveană, a fost dată azi oficial în folosință. Ministrul Sănătăâii a fost invitat la Brașov să vadă cum arată o investiție făcută mare parte din bani guvernamentali, dar și de comunitatea locală. Condițiile de care beneficiază proaspetele mămici gratuit egalează, dacă nu sunt chiar superioare celor din clinicile private.

N-a fost tăiere de panglică

Ministrul Sănătății s-a purtat firesc. Nu a vrut vreo inaugurare cu iz festiv și, mai ales, nu s-au tăiat obișnuitele panglici tricolore. Și asta chiar dacă după inaugurare, partea veche a Spitalului de Obstetrică-Ginecologie, arată incredibil de curat. De pus la punct și modern.

„Este un spital normal, așa cum ar trebui să fie normalitate pentru orice mamă din această ţară. Este o investiţie absolut reuşită, un succes al Ministerului Sănătăţii. Trebuie să mulţumim şi autorităţilor locale, pentru că au înţeles că sănătatea este a tuturor, indiferent de culoarea politică. Am găsit aici o atmosferă caldă, normală, care vrea să fie un punct de pornire pentru ce trebuie să facem pentru Sănătatea din Braşov. Știţi foarte bine, în memorandumul Guvernului este cuprins un spital regional în judeţul Braşov, de care este absolută nevoie. Sunt foarte încântată de cum arată această maternitate. N-aș vrea să fie vizita mea momentul cel mai important, pentru că am venit pur și simplu să văd ce s-a întâmplat. Importantă este această Maternitate, pentru că Brașovul o merită”, le-a spus Sorina Pintea jurnaliștilor.

Dr. Valeria Badea, care conduce Maternitatea de câțiva ani, dă amănunte despre schimbările survenite. Spitalul are acum 275 de paturi, împărțite câte două sau trei, în rezerve cu grup sanitar propriu. ”Nu mai este sala de nașteri în care fiecare paciență era despărțită de cealaltă printr-un paravan, sala de nașteri este un conglomerat de nouă rezerve în care fiecare paciență își desfășoară travaliul individualizat, cu cadrul medical lângă, bebelușul lângă. În felul acesta asigurăm circuitul aseptic, septic, securizând acul medical. Am introdus echipamentul de unică folosință la naștere, nașterea este un act chirurgical. În felul acesta dorim ca pacientele noastre să nu ne reproșeze prea multe lucruri. Este o responsabilitate imensă, Este copil și mamă“, anunță managerul Maternității Brașov.

„Am inaugurat corpul modernizat al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. A.I. Sbârcea», o investiție de peste 5 milioane de euro care va face din Maternitatea Brașov un etalon de calitate și performanță a serviciilor medicale atât pentru spitalele publice, cât și pentru cele private. Mulţumim Ministerului Sănătăţii pentru implicare în realizarea acestui proiect. Consiliul Județean a alocat anul trecut o sumă record pentru toate spitalele din Braşov, cât în ultimii opt ani adunaţi. Doar pentru Maternitate al alocat 5,6 milioane de euro. Acum avem proeicte depuse pe fonduri europene de 15 milioane de euro care pot fi cofinanţate cu 5 milioane de euro din fonduri proprii, iar corpul nou al maternităţii va fi reabilitat şi el din punct de vedere al eficienţei, astfel că vom avea condiţii similare şi acolo, dar de data asta pe bani europeni”, declară Adrian Veștea, președintele Consiliului Judeţean Braşov.

I.G.