Cât de sănătos este să mănânci zăpadă? Răspunsul te pune pe gânduri

Cât de sănătos este să mănânci zăpadă? Răspunsul te pune pe gânduri

Cu toţii ne aducem aminte de copilărie şi de momentele în care, conştient sau nu, mâncam zăpadă. Ei bine, dacă v-aţi întrebat vreodată cât de sănătos este să faceți asta, un studiu românesc vă oferă răspunsul.
Mai mulți specialiști au venit cu ideea unui studiu care a demonstrează că zăpada veche de jumătate de zi nu prezintă riscuri dacă este mâncată. Însă, dacă zăpada are două zile este mai bine să stai departe de ea, spune Istvan Mathe, profesorul care a derulat experimentul.

Pentru experiment, oamenii de ştiinţă au adunat zăpadă dintr-un parc şi dintr-un sens giratoriu din Miercurea Ciuc, în lunile ianuarie şi februarie, la temperaturi care variau între -17 grade şi -1 grad Celsius. Ulterior, zăpada a fost depusă într-un container steril, apoi, s-au cultivat în ea bacterii şi mucegai.

De remarcat a fost faptul că după o zi, în zăpada din ianuarie erau cinci bacterii pe milimetru. În schimb, în zăpada din februarie, acel număr a fost de patru ori mai mare, concluzia experţilor fiind că microorganismele cresc din cauza impurităţilor din aer, scrie realitatea.net.