Simptome ale infarctului miocardic acut

Simptome ale infarctului miocardic acut

Câte vieţi are inima ta? Doar una așa că este cazul să avem grijă de ea cum trebuie. Faceţi-vă timp să mergeţi la medic, să faceţi mai multă mişcare, să mâncaţi mai corect. De ce?
La fiecare 30 de minute un român suferă un infarct. Deşi 9 din 10 supravieţuiesc, majoritatea ignoră recomandările medicilor referitoare la schimbarea stilului de viaţă şi administrarea tratamentului şi ajung să treacă printr-o experienţă similară în scurt timp. Pacienţii se întorc la vechile obiceiuri ignorând controalele periodice sau minime măsuri de prevenţie şi se expun unui al doilea infarct care le poate fi fatal.

Cea mai comuna manifestare a infarctului miocardic este durerea severa survenita brusc in piept, durere ce poate radia in maxilar, in umarul si apoi in bratul stang sau in ambele brate.
De asemenea, pacientul poate manifesta transpiratii excesive, stari de fatigabilitate, dificultati in respiratie. Durerea resimtita este similara cu angina pectorala, insa este mult mai intensa si dureaza mai mult (intre 15 minute si cateodata, cateva ore).
Sunt cazuri in care pacientii nu prezinta niciun simptom, iar infarctul totusi se produce. Pacienti care resimt in piept doar un disconfort moderat confundat cu indigestie si pacienti care se prabusesc brusc si isi pierd viata avand o stenoza larga.

Infarctul miocardic acut este asociat cu o rata de mortalitate de 30%, de aceea, este important ca pacientii sa inteleaga necesitatea consultatiei cardiologice ca metoda de preventie a aparitiei bolii de natura cardiaca.