700 persoane, la Balul Portului Popular din Rupea! Dumitru Fărcaș, nas în nas cu recuperatorul taragotului

700 persoane, la Balul Portului Popular din Rupea! Dumitru Fărcaș, nas în nas cu recuperatorul taragotului

La Balul Portului Popular, organizat în Orașul Rupea, județul Brașov, sâmbătă seara, au participat peste 700 de persoane, deoarece oamenii au fost atrași de coșul cu bucate alese, de organizarea unei seri tradiționale cu program artistic variat, cântec, joc și voie-bună alături de soliștii Marcel Părău, Sava Negrean-Brudașcu, Dumitru Fărcaș alături de Ansamblul Profesionist Veteranii Junii Sibiului. Petrecerea a fost pe cinste, iar Ansamblul Folcloric Junii Cetății Rupea a oferit un program folcloric autentic de excepție.

• Taragotul lui Dumitru Fărcaș, bine păzit

Invitat special, taragotistul Dumitru Fărcaș a avut parte de o surpriză de proporții în momentul în care s-a întâlnit la balul din Rupea cu polițistul care i-a recuperat taragotul furat și l-a transportat cu trenul de la București la Cluj. Furtul taragotului neprețuit al lui Dumitru Fărcaș s-a petrecut în anul 2014 în fața Ateneului din București unde solistul urma să susțină un concert. Culmea este că taragotul a fost găsit de un bucureștean care l-a dus la poliție. Poliția din București a desemnat un polițist care să îi ducă taragotul de la București la Cluj. Acesta este polițistul cu care s-a întâlnit Dumitru Fărcaș la Balul Portului Popular din Rupea, după 4 ani de când polițistul i-a dus acasă taragotul. Era normal ca surpriza să fie maximă de ambele părți.
Menționăm că de aproape 60 de ani, Dumitru Fărcaș cântă la același instrument, pe care l-a cumpărat de la un bunic din Sighetul Marmației, este un Stowasser original, vechi de 100 de ani. A fost a doua oara când solistul a rămas fără taragot buclucaș pentru că i-a mai fost furat cu mulți ani în urmă, la Brașov, când a fost recuperat în trei zile.

Acum la Balul Portului Popular din Rupea Dumitru Fărcaș a declarat că se simte în siguranță atât el cât și taragotul.

Ileana Gafton Dragoș