SUPERSTIȚII: Marți - trei ceasuri rele, 13 - zi cu ghinion?

SUPERSTIȚII: Marți - trei ceasuri rele, 13 - zi cu ghinion?

Pentru multe persoane marțea este o zi ca oricare alta, insa, pentru si mai multe este o zi aducatoare de ghinion, intucat se spune ca ar fi trei ceasuri rele. In egala masura, cifra 13 ar fi una dintre cele mai de temut cifre din numerologie, cu toate ca multi oameni sustin ca de fapt ar fi aducatoare de noroc. Iata, asadar, cateva superstitii legate de aceasta zi.

Se spune ca doar atunci cand 13 pica intr-o zi de vineri este cu ghinion; ziua de 13 este cu noroc daca aceasta cade intr-o zi de marti sau de sambata.
Chiar daca multe persoane sustin ca 13 este aducator de ghinion, se pare ca persoanele nascute intr-o astfel de zi nu pot spune acelasi lucru, caci se zice ca vor avea parte de un destin fericit si plin de neprevazut.

Se spune ca cifra 13 le este benefica pentru cei din zodia Pestilor si a Scorpionilor; in egala masura si celor din zodia Taurului, Capricornului si Varsatorului cifra 13 le aduce noroc, noteaza ziaruldeiasi.ro.

O superstitie este legata de religie si de Cina cea de Taina la care se aflau cei 12 apostoli si Iisus. De aceea se spune ca intr-o zi de 13, fie ca e marti sau vineri, nu este bine sa stea la aceeasi masa 13 persoane, in mentalul colectiv incetatenindu-se ideea ca una dintre ele se va imbolnavi, potrivit stirileprotv.ro.