Se lucrează la consolidarea blocului de pe Molidului

Se lucrează la consolidarea blocului de pe Molidului

Locatarii blocului de pe strada Molidului nr.33 din cartierul brașovean Valea Cetății au mari șanse să se mute înapoi în apartamentele lor în luna martie. De altfel, acesta era și termenul pe care îlș avansase primarul George Scripcaru.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, până în prezent au fost făcuți 11 injectori, adică micropiloţi care conţin o cantitate mai mare de suspensie şi o bară de titan, la 3-4 metri în aval de cavitate. Suspensia este obținută dintr-un amestec din apă, ciment şi bentonită,. Deşi în proiectul iniţial au fost prevăzuţi 10 injectori, la 9 m adâncime, experţii au constatat că mai este nevoie şi execuţia celui de al 11-lea, la 12 m adâncime.
La execuţia celor 11 injectori s-au utilizat aproximativ 26 m.c. de suspensie.
”A început umplerea treptată a cavităţii, în straturi de 25 de cm, cu un material cu permeabilitate redusă (practic, impermeabil), omogen din punct de vedere granulometric, care să aibă aproximativ aceesi rigiditate cu terenul inconjurător. Compoziţia care se va folosi pentru umplerea cavitătii va fi, pentru un metru cub, următorul: ciment-100 de kg, nisip, sort 0-3-1.500 de kg, bentonită-50 kg, silicat de sodiu-10 litri, apă-400 de litri. Totodată, în cavitate s-au executat şi 3 injectori, la 12 m adâncime, la un unghi de 45 de grade şi urmează al patrulea.
Sperăm ca până la sfârşitul lunii februarie să finalizam aceste lucrări”, declară Sorin Toarcea.

D.G