Legătura dintre Mercedes Benz și CFR

Legătura dintre Mercedes Benz și CFR

Dacă despre calitatea transportului feroviar ar fi multe de spus, muncitorii de la Regionala CFR Brașov au avut șansa nesperată de a beneficia de ceva de la Mercedes Benz. Nu vă gândiți la autoturisme, camioane sau altceva produs de gigantul german, ci la niște veste second hand. Procedurile de achiziție cu reguli stricte au, uneori, consecințe negative.
Cum a fost situația semnalată de Sindicatul CTF Brașov.
” Regionala CF Brașov achiziționează echipament de protecție costum de salopetă. Bucurie, urale, ce sa mai … ca la gară! Vine mostra! E ok.
Mostra (dreapta)e superbă, însă echipamentul primit este … MERCEDES BENZ!!!
Echipamentul Mercedes Benz ajunge astfel la Sucursala Regională CF Braşov, via SC Hydro Energo Invest SRL la pretul de 45 de lei, fără TVA pe un contract în valoare de 52.335 lei la care se adaugă TVA, reprezentând un număr de 1.663 buc. costume salopetă.
Totul ar fi fost superb dacă echipamentul primit nu ar fi prezentat urme de uzură şi / sau inscripţia Mercedes Benz. Pe faţă inscripţia Mercedess Benz este acoperită cu o bandă colorată pentru a masca natura second a echipamentului. Echipamentul a fost primit prin curier rapid fără documente însoţitoare cum ar fi certificat de conformitate / calitate, certificat de garanţie, etc
Deşi contactată pentru schimbarea echipamentului primit în 29.12.2017, firma SC Hydro Energo Invest SRL nu a dat încă semne de viaţă. Contactaţi de reprezentanţii Secţiei L4 Sibiu au promis ca vor schimba echipamentul. A trecut o săptămână şi … nimic. Ţinând cont de condiţiile de muncp de la CFR SA lucrătorii au nevoie de echipament de protecţie. Echipament de protecţie de calitate nu cârpe, nu bocancide care iau apă şi se dezlipşte talpa.”

I.G.