5 alimente care te ajută atunci când ești răcit

5 alimente care te ajută atunci când ești răcit

In sezonul rece, foarte multe persoane se confrunta cu raceli si afectiuni raspiratorii, in mare parte din cauza unui sistem imunitar care nu este tocmai rezistent la temperaturile scazute. Un prim pas pentru intarirea sistemului imunitar il constituie alimentatia.

Vom face in continuare o lista cu 5 alimente care te vor ajuta atunci cand esti racit:

1. Fructele de padure

Potrivit csid.ro, fructele de padure protejeaza organismul de virusurile gripale datorita concentratiei ridicate de antioxidanti. De exemplu, afinele contin o mare concentratie de antioxidanti si pot fi consumate in stare proaspata sau congelate, desi este de preferat in stare proaspata, atunci cand ai optiunea aceasta.

2. Sucurile de legume proaspete

Varza de Bruxelles, spanacul, ardeiul iute rosu si verde, patrunjelul proaspat, legumele cu frunze de culoare verde inchis, broccoli, conopida reprezinta surse semnificative de vitamina C. In plus, acestea au in compozitie cantitati mari de antioxidanti si alte substante nutritive care ajuta functia imunitara si te ajuta sa ramai hidratat.

3. Ceai verde

Ceaiul verde reprezinta o adevarata sursa de sanatate. Acesta contine antioxidanti si nutrienti care au efecte pozitive asupra organismului, stimuland sistemul imunitar.

4. Mierea

Mierea reprezinta un aliment dulce, lichid siropos produs natural de albine, cu numeroase beneficii pentru sanatate, fiind o sursa de energie si un puternic antibiotic natural.

5. Citrice

Consumul de citrice sporeste aportul de vitamina C, ajutand, in acest mod, organismul sa lupte impotriva racelii. In plus, vitamina C asigura o protectie sporita impotriva infectiilor, scrie csid.ro.

Foto: pexels.com