Întrunirea Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas

Întrunirea Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas

Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas se întruneşte luni pentru a stabili dacă este oportună declanşarea unei greve generale în sistemul medical. Sindicaliştii au avut şi astăzi discuţii cu ministrul sănătăţii. Ei solicită creşterea salariului de bază cu 25% pentru tot personalul medical şi eliminarea plafonării la 30% a sporurilor.
Potrivit rador.ro, un întreg complex de mişcări sindicale se poate produce în următoarea perioadă, începând cu cele mici de pichetare şi terminând chiar cu grevă sau cu altceva! Asta depinde de discuţiile care vor mai avea loc, pentru că mai este un pic de timp în care putem să punem la punct anumite lucruri. Nu pot să spun acum clar ce am făcut şi ce nu am făcut pentru că nu este o oglindă nemaipomenită în care să spunem că am rezolvat sau nu o parte din ele.
La întâlnirea pe care a avut-o cu sindicaliştii din sănătate în urmă cu o lună, ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, spunea că personalul medical va avea creşteri de la 70 la 170%. Astfel, de la începutul acestei luni un medic primar ar trebui să câştige net peste 9.000 de lei.