Doi români au dat lovitura în Marea Britanie

Doi români au dat lovitura în Marea Britanie

Doi români antreprenori din Marea Britanie au au pus împreună bazele „Learn Forward”, o platformă care permite crearea unor manuale digitale utile atât profesorilor, cât și elevilor.

Într-un interviu acordat publicației Business Review, cei doi au vorbit despre cum au reușit să facă în Londra ceea ce le-a fost aproape imposibil în România. Numită inițial „ReadForward”, compania celor doi a fost fondată în România. Însă în 2014, Paul și Cristian au obținut o finanțare importantă de la un accelerator de educație, așa că și-au mutat sediul în Marea Britanie și și-au redenumit compania.

Manualele digitale ale LearnFwd nu sunt simple copii electronice ale manualelor tradiționale cu care suntem obișnuiți, ci sunt dinamice, interactive și pot fi personalizate.

„Am decis să înființăm ReadForward în 2012, când România abia își revenea din criză. Scopul nostru era să creem un pod de legătură între tehnologia modernă (tablete, aplicații, smartphone-uri) și mediile tradiționale, cum este cazul manualelor. Așa am început, prin a crea primele manuale digitale în România, care puteau fi accesate din App Store-ul Apple.

Ne-am învățat repede lecția: am vrut să creem un produs de cea mai înaltă calitate, dar pe o piață mult prea mică pentru ca afacerea noastră să fie profitabilă. Compania a reușit să supraviețuiască, dar ne-a devenit tot mai clar că singura cale era să creem propriile noastre produse, independent de conținutul deja existent”, spun cei doi, potrivit Digi24.

Manualele digitale create de Paul și Cristian au ajuns să fie folosite inclusiv la prestigioasa școală Eton, printre absolvenții căreia se numără Prințul William și Prințul Harry, dar și în școli din Germania sau Luxemburg.

FOTO: viitorulromaniei.ro