''Hai pe NET, 2018!'' - campanie de alfabetizare şi incluziune digitală

''Hai pe NET, 2018!'' - campanie de alfabetizare şi incluziune digitală

Fundaţia EOS, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecilor Publice din România şi Asociaţia APDETIC, anunţă derularea, în perioada 19-25 martie, a campaniei de alfabetizare şi incluziune digitală "Hai pe NET, 2018!". Lansarea oficială a campaniei are loc vineri, de la ora 11,00, la sala de conferinţe Ştirbei Center din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al EOS, campania susţine organizarea de activităţi online, de la simple ore de alfabetizare digitală, la acţiuni ce vizează performanţa în mediul online.

Acestea vizează atragerea noilor veniţi pe Internet, testarea competenţelor digitale pentru elevi de liceu şi studenţi interesaţi de cariere viitoare, activităţi adresate elevilor din gimnaziu care vor să înveţe să scrie cod, cursuri online de perfecţionare pentru e-facilitatori, dascăli şi bibliotecari, activităţi adresate oricui ajută nevăzători să navigheze facil Internet, sau acţiuni ce vizează tinerii, adresate cu ajutorul cadrelor didactice sau bibliotecarilor care ţin cursul Introduction to Cybersecurity dezvoltat de Cisco prin programul NetAcad.

Campania Hai pe NET 2018! face parte din campania pan-europeană de incluziune digitală ALL DIGITAL Week 2018, în care accesul la internet arată nevoia de îmbunătăţiri.