Operaţiune de căutare în Munţii Făgăraş. Trei turişti, dispăruţi de şase zile

Operaţiune de căutare în Munţii Făgăraş. Trei turişti, dispăruţi de şase zile

Trei turişti din Iaşi dispăruţi de şase zile în Munţii Făgăraş sunt căutaţi de salvamontişti, care intervin cu un elicopter. Salvamontiştii nu pot interveni altfel deoarece în zonă este pericol mare de avalanşe.


Cei trei turişti din Iaşi - doi bărbaţi de 60 de ani şi un tânăr de 18 ani - daţi dispăruţi în Munţii Făgăraş, şi-au parcat maşina, pe 30 martie, în curtea Schitului ”Sfântul Ioan Botezătorul”, din satul Breaza, judeţul Braşov.

Cei trei bărbaţi au cerut permisiunea stareţului să lase autoturismul la mănăstire, în perioada pe care o vor petrece pe munte.

Dispariţia celor trei turişti din Iaşi a fost anunţată la 112 de stareţul Schitului ”Sfântul Ioan Botezătorul”, din satul Breaza. Ambrozie Duţă a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că cei trei bărbaţi au ajuns în zonă pe 30 martie şi au dormit în maşină, în prima noapte, în parcarea mănăstirii.

”Nu au fost cazaţi la noi. Au lăsat maşina aici şi au plecat pe munte. Ei au venit vineri şi au plecat sâmbătă. Au dormit în maşină. Au zis că lasă maşina aici. Au cerut permisiunea să-şi lase autoturismul în parcarea mănăstirii. Erau trei persoane, doi oameni de aproape 60 de ani şi un băiat de 18 ani. Maşina este şi acum aici. Eu am sunat miercuri, la 112, am observat că nu s-au mai întors", a declarat Ambrozie Duţă, stareţul Schitului ”Sfântul Ioan Botezătorul”.

Cei trei bărbaţi sunt căutaţi de salvamontiştii din Braşov, care intervin cu un elicopter, în zonă fiind un pericol mare de avalanşe.

SURSA: gandul.info