INS confirmă: Salariul mediu din sănătate şi asistenţă socială a scăzut în februarie cu 2,1%

INS confirmă: Salariul mediu din sănătate şi asistenţă socială a scăzut în februarie cu 2,1%

Câştigul salarial mediu net a scăzut în sănătate şi asistenţă socială (-2,1%) comparativ cu luna precedentă, arată datele transmise miercuri de către Institutul Național de Statistică. IT-iștii și lucrătorii din turism sunt cele două capete ale intervalului între care evoluează salariile românilor. IT-ișii au câștigat în medie 6.134 lei (1.317 euro) în vreme ce lucrătorii din industria ospitalității au luat în mână 1.499 de lei (321 de euro), mai arată datele INS.

În alte zone din sectorul bugetar, creșterile au fost minimale: în învăţământ de +1,1%, iar în administraţie publică de +0,6%.

Cele mai semnificative creşteri ale salariului mediu net s-au înregistrat după cum urmează:

• cu 12,8% în fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice, respectiv cu 10,1% în fabricarea produselor din tutun;
• între 3,5% şi 7,0% în activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune, înregistrǎri audio şi activităţi de editare muzicalǎ (inclusiv activităţi de difuzare şi transmitere de programe), agricultură, vânătoare şi servicii anexe, construcţii, activităţi auxiliare intermedierilor financiare, activităţi de asigurare şi fonduri de pensii, fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului, fabricarea echipamentelor electrice;
• între 1,5% şi 3,0% în activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice, extracţia cărbunelui superior şi inferior, alte activităţi extractive, alte activităţi de servicii, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat, cercetare-dezvoltare.

SURSA: hotnews.ro

A.C.