Ministerul Muncii: În luna ianuarie, în sănătate, s-au angajat 4.000 de cadre sanitare

Ministerul Muncii: În luna ianuarie, în sănătate, s-au angajat 4.000 de cadre sanitare

În luna ianuarie în sănătate s-au angajat 4.000 de cadre sanitare, iar pentru februarie se estimează o angajare de acelaşi nivel, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, remis miercuri AGERPRES.

"În luna ianuarie, în sănătate s-au angajat 4.000 de cadre sanitare, iar pentru februarie se estimează o angajare de acelaşi nivel. Aceasta înseamnă o creştere lunară de circa 1% a personalului, în special cu salarii de debutant, adică mai mici. Precizăm că şi în anii anteriori, 2016, respectiv 2017, s-a înregistrat o fluctuaţie similară între lunile ianuarie şi februarie, în ceea ce priveşte salarizarea, din aceleaşi motive precum cele enunţate anterior", conform ministerului de resort.

Potrivit sursei citate, comunicatul Institutului Naţional de Statistică, referitor la câştigul salarial din luna februarie, arată creşteri ale salariului mediu net în sectorul bugetar cu o singură excepţie, domeniul sanitar, unde câştigul salarial mediu net a scăzut cu 2,1%, comparativ cu luna precedentă.

Ministerul Muncii explică aceste cifre prin faptul că, în sănătate şi asistenţă socială, în luna februarie, numărul zilelor nelucrătoare (opt) a fost mai mic decât în luna ianuarie (11).