Președintele PNL, Ludovic Orban, a înfierat, la Brașov, intenția PSD de a-i convinge pe cetățeni să renuțe la pilonul II de pensii!

Președintele PNL, Ludovic Orban, a înfierat, la Brașov, intenția PSD de a-i convinge pe cetățeni să renuțe la pilonul II de pensii!

Preşedintele PNL Ludovic Orban s-a aflat duminică la Brașov și a participat la o conferință de presă. Orban a acuzat intenţia PSD de a-i convinge pe români să renunţe la contribuţiile în pilonul II de pensii, pentru sistemul public, subliniind că, de fapt, Guvernul doreşte naţionalizarea banilor din pilonul II de pensii. Toate acestea, deşi este o diferenţă semnificativă de administrare a fondurilor, în cele două variante. De aceea, Ludovic Orban propune o campanie de informare a publicului larg, astfel încît cei care contribuie la pilonul II de pensii să nu comită o greșeală.
„În acest sens, primul pas a fost făcut, prin reducea de la 5,1 la 3,75 procentul de contribuţie la pensia privată, în loc să crească la 6%, conform legii, iar al doilea pas va fi să modifice Legea pensiilor şi să îi determine pe români să nu mai contribuie la pilonul II de pensii". Peste 6 milioane de români care muncesc vor rămîne fără pensia suplimentară la care ar fi avut dreptul ca şi contribuabili la pilonul II de pensii. Ca să rămână dependenţi de bunul plac al guvernului în materie de stabilire a cuantumului pensiei. Nu putem accepta aşa ceva! PNL va bloca prin toate mijloacele posibile orice iniţiativă depusă de cei de la PSD şi ALDE, prin care aceştia să-şi pună planul în aplicare cu privire la aceste fonduri private de pensii. Pilonul II de pensii este proprietatea contribuabilului şi nimeni nu are dreptul să se atingă de ea", a spus Orban.
D.R.