Orban: Decizia lui Iohannis privitoare la Kovesi, cronica unei decizii deja cunoscute

Orban: Decizia lui Iohannis privitoare la Kovesi, cronica unei decizii deja cunoscute

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la Braşov, răspunzând unei întrebări referitoare la revocarea şefului DNA, Laura Codruţa Kovesi, că anunţul care va fi făcut de preşedintele Iohannis pe acest subiect va reprezinta "cronica unei decizii deja cunoscute".

""O va anunţa domnul preşedinte, e cronica unei decizii care este deja cunoscută. În ceea ce ne priveşte pe noi, am considerat ridicole motivele prezentate de Tudorel Toader pentru a justifica propunerea de demitere a procurorului şef al DNA şi noi considerăm că nu există nici un temei serios pentru acest demers"", a subliniat preşedintele PNL.

Comentând posibilitatea ca decizia preşedintelui să fie atacată la CCR, în cazul în care şefa DNA va rămâne în funcţie, Orban a afirmat: ""Şi dacă atacă ce? Toată lumea ştie că PSD are un singur obiectiv: să pună botniţă procurorilor ca să nu-i mai deranjeze pentru furăciunile pe care le-au făcut şi le fac"".

Ludovic Orban a adăugat că PNL susţine independenţa justiţiei şi derularea unei campanii anticorupţie fără abuzuri.

""Această campanie anticorupţie este necesară pentru că se vede cu ochiul liber că la conducerea ţării se află nişte oameni care sunt certaţi cu legea"", a mai spus preşedintele PNL.

SURSA: agerpres.ro