Cinci autobuze la preț de două, la Săcele

Cinci autobuze la preț de două, la Săcele

Flota de autobuze a Municipiului Săcele s-a îmbogățit cu alte cinci mijloace de transport. Primăria a achiziționat luna acesta cinci autobuze VOLVO, articulate, cu patru uși.

Autobuzele au motoare EURO3 cu filtru de particule cu o cilindree de 7284 cm3. Pot transporta 162 de persoane, 44 pe scaune și 118 în picioare.
”Municipiul Săcele are încă cinci autobuze articulate care vor contribui la îmbunătățirea serviciilor de transport pentru locuitorii orașului. Cele cinci autobuze (…) sunt dotate cu rampă pentru persoane cu dizabilități și cu sistem de aer condiționat. De menționat că prețul de achiziție a celor cinci autobuze a fost de aproximativ 29.000 euro ( cu alte cuvinte am achiziționat 5 autobuze la prețul de două). Autobuzele vor intra în circulație în maxim 45 de zile”, scrie primarul Virgil Popa, pe pagina sa de Facebook.
Din anul 2016 municipalitatea a început un program de înlocuire a actualei flote de autobuze a SC Servicii Săcelene SRL, care are un indice de uzură foarte ridicat. În dotarea societății există chiar și mașini din anii 80. În ultimii doi ani, săcelenii au cumpărat 10 mijloace de transport cu an de fabricație după anul 2000, care se prezintă în condiții bune și care pot asigura un confort sporit călătorilor, potrivit reprezentanților autorității locale.
Din luna ianuarie a acestui an, pe lângă cursele obișnuite pe traseul Garaj – Poienelor, există o nouă cursă Gârcini – Poienelor, care are ca scop decongestionarea celorlalte curse și realizarea unui flux de transport optim pentru persoanele care muncesc în municipiul Brașov.

D.G.