Prins băut la volan, de două ori, în interval de șase ore

Prins băut la volan, de două ori, în interval de șase ore

Polițiștii au încercat să oprească în noaptea de duminică spre luni, un autoturism condus de un tânăr de 18 ani. Era ora 01.50, iar echipajul de poliție se afla pe B-dul Saturn, iar mașina venea dinspre str. Uranus spre str. Cometei. Șoferul nu a oprit la semnalul regulamentar al polițiștilor rutieri aflați în timpul serviciului. Echipajul de poliție a pornit în urmărirea sa și a reușit să îl intercepteze și să îl oprească pe B-dul Ștefan cel Mare.

"În urma verificărilor polițiștii au stabilit că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar la testarea acestuia din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost de 0,70 mg/l alcool pur. În consecință, a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", anunță Poliția.

Autoturismul condus de tânăr aparține mamei sale iar din declarațiile acesteia a reieșit că tânărul a luat cheile autoturismului fără permisiunea mamei însă aceasta nu a formulat plângere referitor la această faptă.

În aceeași zi, în jurul orei 08.00, tânărul conducea același autoturism pe B-dul Saturn. Nu a păstrat o distanță regulamentară în mers față de vehiculul care circula în fața sa și l-a tamponat, cu doar pagube materiale.

"La o nouă testare a acestuia din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost de 0,64 mg/l alcool pur. În consecință, a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Tânărul a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore și a fost introdus în arestul I.P.J. Brașov. Acesta este cercetat în continuare sub aspectul săvârșirii mai multor fapte de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, se mai arată în comunicat.

D.G.