Brigada 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa” prezintă onorul eroilor căzuți la datorie

Brigada 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa” prezintă onorul eroilor căzuți la datorie

Zi cu dublă semnificație, 17 mai 2018 reprezintă Sărbătoarea Înălţării Domnului în credinţa ortodoxă română, dar este şi ziua dedicată pomenirii eroilor neamului. Este datoria sfântă, de conştiinţă a fiecărui militar, de a aduce omagiul eroilor căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate şi apărarea vetrei străbune.
Cu ocazia “Zilei Eroilor”, Brigada 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa” și structurile subordonate organizează în data de 17 mai 2018, ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane şi jerbe de flori în următoarele locații:
- Brașov – Cimitirul Eroilor Români – Sprenghi – ora 12.00;
- Brașov – Monumentul Eroilor – Bartolomeu – ora 12.50;
- Brașov – Mausoleul Eroilor din cimitirul bisericii Sf. Treime - Scheii Brașovului – ora 13.20;
- Brașov – Monumentul Soldatului Necunoscut – Piața Unirii – ora 13.45;
- Brașov – Cimitirul militar de sub Tâmpa – ora 14.00;
- Brașov – Monumentul din cimitirul Eroilor Revoluției Române din decembrie 1989 – ora 14.20;
- Predeal – Piața Gării – ora 12.30;
- Azuga – Monumentul Eroilor – ora 13.30.
La activitate vor participa reprezentanți ai autorităților administrației publice locale, instituțiilor publice, unităților militare din garnizoanele Brașov și Predeal, și veterani, cadre militare în rezervă și retragere.
Tot cu prilejul “Zilei Eroilor”, Brigada 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa” în colaborare cu Fundația Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, desfășoară activități de comemorare a eroilor militari căzuți la datorie în Afganistan, în cadrul programului “EROI AU FOST, EROI SUNT ÎNCĂ”

Sursa: Comunicat de presă
Foto: ARHIVĂ