Cum arată acum Catedrala Mântuirii Neamului. Construcţia va avea o capacitate de 5.000 de persoane

Cum arată acum Catedrala Mântuirii Neamului. Construcţia va avea o capacitate de 5.000 de persoane

Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfințită pe 25 noiembrie, în prezența a sute de invitați, inclusiv patriarhii tuturor Bisericilor Ortodoxe.

„Evenimentul sfințirii Catedralei Naționale este un moment foarte important, care va puncta în cel mai luminos mod anul centenar. (…) La baza acestui proiect a stat inițiativa cinstirii eroilor români din Primul Război Mondial, ulterior, din al Doilea Război Mondial, din vremea comunismului și astăzi, de ce nu, este importantă pomenirea românilor care au murit și după 1990, în toate câmpurile militare. Sfințirea ei este acum fixată, pe 25 noiembrie, înainte cu doar câteva zile de al doilea hram al său, care este Sfântul Andrei. În zilele ulterioare, vor avea loc diverse festivități religioase, întâlniri importante, slujbe religioase în această nouă catedrală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Evenimentul, care va marca și anul Centenarului, va avea sute de invitați, printre care Patriarhul Kirill, de la Moscova, Patriarhul Bartolomeu, de la Constantinopol și toți conducătorii Bisericilor Ortodoxe din Europa și nu numai.