Invitație la ,,Marșul Tăcerii”

Invitație la ,,Marșul Tăcerii”

Miercuri, 16 mai, începând cu ora 18:30 va avea loc un eveniment comemorativ , dedicat celor care au căzut victime ale accidentelor de circulație, deplasându-se cu bicicleta. Pentru bicicliștii din Brașov va fi prima ediție, organizat de o biciclistă, Monica Deriv, cu sprijinul oferit de inițiatorii acestui eveniment în România prin Asociația "Adevărații VeloPrieteni România" și a comunității de bicicliști din Brașov prin Asociația "Brașovul Pedalează". Este vorba despre ,,Marșul Tăcerii”.
În 2018 se împlinesc 15 ani de când "Marșul Tăcerii" a avut loc pentru prima dată în White Rock Lake din Dallas (USA), la inițiativa lui Chris Phelan, ca un marș de comemorare a victimelor pe două roți în trafic.
Marșul este organizat în fiecare an în cea de-a treia zi de miercuri din luna mai. Ora de plecare este aceeași în fiecare țară, ora 19.00, în acest mod realizându-se practic un marș continuu, întins peste toate fusele orare de pe glob.
Evenimentul are deja loc de 8 ani în capitala României, București, dar, între timp, au aderat și orașele mari ale țării: Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Timișoara, Suceava, Galați, dar și altele mai mici: Dej și Alexandria.
La ora 19:00 se va pleca pe următorul traseu:
B-dul Eroilor - B-dul 15 Noiembrie - Str. Toamnei - Str. Hărmanului - B-dul Victoriei - B-dul Gării - Str. 13 Decembrie - Str. Iuliu Maniu - Str. Nicolae Iorga - B-dul Eroilor
Biciciliștii se vor deplasa pe prima bandă cu respectarea prevederilor codului rutier. Recomandarea este ca participanții să fie îmbrăcați în alb (mai ales în partea de sus a corpului), ca și evocare a bicicletelor "fantomă".
De asemenea, plimbarea se realizează într-un ritm lent și în tăcere. Regula de bază a acestui marș este liniștea. Fără claxoane, fără niciun fel de sunet decât dacă este absolut necesar.
TĂCEREA este cea care va însoți acest marș al bicicliștilor.
D.R.