Festivalul Barbeque, în weekend, la Sfântu Gheorghe

Festivalul Barbeque, în weekend, la Sfântu Gheorghe

Adevărate specialităţi culinare, produse de calitate, o cavalcadă a gusturilor locale, o mulţime de activităţi pentru familii şi concerte – de asta vor avea parte participanţii primei ediţii a Transylvanian BBQ Festival şi Agrofest, eveniment ce va avea loc la Sfantu Gheorghe, in acest sfarşit de săptămană.Organizarea unor manifestări inedite, creatoare de tradiţie şi asigurarea unor posibilităţi de divertisment – acesta este obiectivul primului festivalul de barbecue din Romania, la care organizatorii aşteaptă să participe nu doar locuitorii judeţului şi ai regiunilor invecinate, ci şi turişti. Un alt aspect important a fost acela de a da spaţiu unor formaţii locale şi din ţară care se adresează atat comunităţii romaneşti, cat şi celei maghiare.

Evenimentul va incepe vineri, 8 iunie, incepand cu ora 14, ora la care are loc, la barul Indivino Wine&BBQ, prezentarea susţinută de bucătarii şefi Falvai Janos şi Horvath Zsolt, in cadrul căreia oricine doreşte poate să se iniţieze in prepararea BBQ, apoi, incepand cu ora 17, pe scena din centru, va concerta Fanfara Jandarmeriei Romane, iar in cursul serii vor canta Mano&Friends şi Holdviola din Ungaria care cantă muzică electronică şi folk.

Sambătă, cei interesaţi vor putea urmări una dintre momentele cele mai importante ale festivalului, programul festiv al Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Sfantu Gheorghe, care anul acesta aniversează 50 de ani de activitate, pentru care instituţia a pregătit numeroase programe interesante: elevii profesoarei Tuzes Csilla au pregătit un program de jazz dance, iar elevii profesorilor Eltes Aron, Kelemen Szilard, Konczei Csaba, Gaspar Csaba, Raduly Zsofia, Ticușan Janos şi Musath Gyula vor canta la diferite instrumente muzicale, dar vor urca pe scenă şi elevii clasei de canto, condusă de profesorul Szilagyi Herbert-Zsolt. Un moment aparte din program va fi reprezentaţia de dansuri populare oferită de copiii pregătiţi de Rodica Boieru şi Daniel Neagoe şi vor urca pe scenă şi cele două formaţii ale Şcolii Populare de Arte şi Meserii, trupele Lunar Acustic şi SPAM!

Ulterior, incepand cu ora 17, se va da startul la competiţia BBQ, care va dura mai multe ore. La ora 18, pe scenă va evolua Ansamblul de dansuri populare Vatra din Republica Moldova, incepand cu ora 20, va canta formaţia de blues şi rock Exit Rock Band din Targu Secuiesc şi seara se va incheia cu concertul susţinut de Anda Adam, una dintre starurile muzicii pop din Romania.

Duminică sunt aşteptaţi atat cei mici, cat şi ce mari, pentru activităţile familiale din cadrul Agrofest, festival organizat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Agrosic. Ca urmare a evenimentelor de mare succes din ultimii doi ani – parada fanfarei de la Zoltan şi cea de-a patra ediţie a Intalnirii a agricultorilor veterani din județul Covasna –, iubitorii de animale sunt aşteptaţi şi acest an cu programe pe toată durata zilei. Va exista un loc de mangaiat animale, iar cei interesaţi vor putea afla despre viaţa la stană şi despre modul de preparare a caşului de oaie, despre ingrijirea bovinelor, iar copiii vor avea ocazia să conducă un tractor adevărat. Tot in cadrul festivalului vor fi prezentate şi modurile in care se efectuează mulgerea vacilor, se va organiza şi o gustare de lapte, dar şi o expoziţie canină. In orele de după-amiază va avea loc premierea lucrărilor trimise de către copii pentru concursul de desen cu tema „Animalul meu preferat”.

Printre programele de divertisment din seara de duminică se numără concertul formaţiei Mesehetes şi decernarea premiilor pentru concursului de barbecue. Seria de programe va incheia cu concertul formaţiei Koszika & The HotShots.

Transylvanian BBQ Festival şi Festivalul Agrofest se vor desfăşura in organizarea Consiliului Judeţean Covasna, a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Agrosic, a Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului in judeţul Covasna şi a INdiVINO Wine & BBQ, in parteneriat cu Primăria municipiului Sfantu Gheorghe, Camera de Comerţ şi Industrie Covasna, Centrul de Cultură al județului Covasna respectiv Şcoala Populară de arte şi Meserii Sfantu Gheorghe.