BRAŞOV: Curs de pictură decorativă pe lemn – Tema, mobilierul săsesc

BRAŞOV: Curs de pictură decorativă pe lemn – Tema, mobilierul săsesc

La acest curs sunt bineveniti atat incepatori cat si avansati, ingredientele necesare fiind doar pasiunea si dorinta de a invata.
Sedintele contin notiuni teoretice si teme practice despre tehnica veche a picturii in tempera cu emulsie de ou, tehnica folosita si la pictarea pieselor de mobilier, cursul începe marți, 5 iunie, de la ora 18:00.

Vom incepe cu cateva notiuni de baza despre culori (teoria culorilor), deoarece culoarea este extrem de importanta in decorare, ea putand desavarsi sau, din contra, ruina un proiect de decorare. Vom vorbi apoi despre materiale si despre procedeele tehnice: lemnul si pregatirea suportului de lemn, materialul adeziv si pregatirea cleiului , materialele de umplutura si pregatirea grundului, pigmentii si prepararea culorilor, emulsia de ou si prepararea ei, alegerea si intretinerea pensulelor, vernisarea picturii etc. Toate explicatiile vor fi insotite de probe practice executate de fiecare cursant . Odata pregatit un mic panou( pus la dispozitie de noi), fiecare cursant isi va alege un motiv de referinta din ornamentica tipica mobilierului sasesc pe care il va transpune pe lemn si il va executa pentru a deprinde tehnica insusita. Apoi se va trece la pictarea unei piese mai mari pentru a invata cateva reguli de compozitie ( puteti aduce un dulapior, o ladita de zestre, o etajera, o tablie de masa, o rama de lemn mai lata sau, pur si simplu, un panou de lemn si niste agatatori pentru un peretar).
La terminarea cursului veti fi capabili, in functie de talentul si indemanarea fiecaruia sa creati un obiect decorativ, ba chiar sa dati viata unei piese vechi din lemn uitate in vreun pod.

Cursul este compus din 20 de ore (50 lei/ora) repartizate in 7 sedinte a cate 3 ore sau 5 sedinte a cate 4 ore (repartizarea urmand a se face in functie de posibilitatile si disponibilitatea cursantilor) si are loc in atelierul meu din Prejmer. Numar maxim de cursanti per grupa este de 6 persoane.

Toate materialele consumabile sunt incluse: vopsea, panouri de lemn, materiale pentru grund, emulsie, uleiuri. Plata se face la finalul sedintei sau dupa dorinta cursantului in transe mai mari.

Informatii suplimentare la: 0742968976