Simona Halep, prima declarație după ce a ajuns în țară: „Acest trofeu este și al meu și al României. Rar îmi dau lacrimile pe teren. A fost un moment deosebit”

Simona Halep, prima declarație după ce a ajuns în țară: „Acest trofeu este și al meu și al României. Rar îmi dau lacrimile pe teren. A fost un moment deosebit”

Ajunsă în România, după ce a obținut trofeul la Roland Garros, Simona Halep a făcut o serie de declarații. Tenismena le-a mulțumit tuturor celor care i-au fost alături.

„Mă bucur foarte mult că văd atât de mulți oameni aici, alături de mine, să ne bucurăm împreună de trofeu. Nu este el prea mare, dar înseamnă foarte mult. Mulți oameni din tenis, care au fost alături de mine pe acest drum greu și lung, dar tot ce-a fost greu se cam uită când ai parte de un asemenea succes, vreau să le mulțumesc tuturor celor care au pus câte o cărămidă la această performanță, de când am început tenisul. Bineînțeles, familiei mele, care mereu a fost alături de mine, tuturor fanilor care sunt foarte importanți deoarece am avut o atmosferă deosebită în finală, și nu numai. Oriunde mă duc în lume am parte de foarte mulți români care mă susțin. Cred că sunt jucătoarea cu cei mai mulți suporteri și vă mulțumesc pentru asta. Sunt bucuroasă că am reușit acest rezultat, sunt bucuroasă că m-am întors cu mine acasă, să ne bucurăm împreună de această realizare. Acest trofeu este și al meu și al României. Aici am crescut, aici m-am antrenat mereu și aici am ajuns campioană la Roland Garros”, a spus Simona.

„Darren mi-a spus înainte de meci că trebuie să merg și să câștig pentru că sunt capabilă de acest lucru. Cele trei finale au fost tratate puțin altfel, cu o emoție diferită, nu cu o așa mare încredere că pot să câștig. Domnul Țiriac mi-a spus de multă vreme că sunt în stare să câștig acest trofeu. Amândoi au fost alături de mine în fiecare zi și la fiecare turneu, mereu cu energie pozitivă”, a continuat Halep.