Răzvan Popa: România merită în Schengen, domnule premier Mark Rutte!

Răzvan Popa: România merită în Schengen, domnule premier Mark Rutte!

Plenul de la Strasbourg al Parlamentului European, a dezbătut, astăzi, viitorul Uniunii Europene. Alături de eurodeputati s-a aflat prim-ministrul Olandei, Mark Rutte.

Într-un comunbicat de presă, eurodeputatul Răzvan Popa anunță că i-a adresat premierului o solicitare directă, de a accepta aderarea României la spațiul Schengen. România merită Schengen, a fost mesajul acestuia către premierul olandez, care a spus că viziunea sa despre proiectul european este una de extindere, iar UE trebuie să devină mai puternică.


”România merită Schengen! Am ascultat cu atenție discursul dumneavoastră, mai ales partea legată de solidaritate, iar în spiritul a ceea ce ați spus vă cer, domnule prim-ministru, să sprijiniți intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen.
Fac acest apel deoarece pentru cetățenii români este de neînțeles opoziția Olandei față de intrarea României în spațiul Schengen. Există în țara mea un curent de opinie potrivit căruia Olanda se opune aderării României la zona Schengen pentru ca portul Constanța să nu devină un concurent direct al portului Rotterdam.
România a îndeplinit absolut toate condițiile de aderare, și nu o spun eu, o spune Comisia Europeană, o constată și Parlamentul European. Iar dacă ar fi fost alte probleme legate de aderarea la Schengen cu siguranță s-ar fi opus și alte state în afara Olandei.
În concluzie, domnule prim-ministru, vă cer să sprijiniți intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen!
Chiar dacă a declarat că recunoaște progresele României legate de aderare, Mark Rutte crede că țara noastră trebuie să mai lucreze. Un răspuns în care a omis să facă referire la portul Constanța și la interesele economice ale Olandei”, declară eurodeputatul Răzvan Popa.