Cum să alegem cele mai bune vinete. Secretul dezvăluit de cultivatori

Cum să alegem cele mai bune vinete. Secretul dezvăluit de cultivatori

La noi în ţară, vinetele sunt foarte apreciate în arta culinară, fiind bogate în săruri minerale şi hidraţi de carbon şi cu valoare energetică ridicată. Pentru a alege cele mai bune vinete, este bine să ştim câteva trucuri.
“Se aleg vinete coapte, de mărime mijlocie, de culoare aproape neagră, lucioase şi pufoase. Când sunt strânse ele trebuie să fie elastice. Mare atenţie şi la mărime: vinetele tari au seminţe mari, iar cele verzui sunt amare. Codiţa trebuie să fie cât mai verde şi fragedă. Vinetele se amăresc din cauza secetei sau dacă sunt prea bătrâne, adică au stat mult pe vrej. În acest caz codiţele vor avea o culoare maronie şi vor fi uscate. Este indicat să fie alese vinetele lunguieţe şi de culoare mai închisă pentru că sunt bine coapte şi au mai puţine seminţe negricioase”, a explicat Petre Papp, agricultor, scrie adevarul.ro.

Pentru a evita vinetele cu seminţe multe trebuie să ne uităm la capetele vinetelor, susţin agricultorii. Cele care au o urmă circulară şi nu foarte adâncă nu conţin atât de multe seminţe ca şi cele care au la capăt o urmă ovală şi mai adâncă.

A.C.