Kevin Spacey este acuzat de încă trei bărbaţi de abuz sexual

Kevin Spacey este acuzat de încă trei bărbaţi de abuz sexual

Scotland Yard investighează trei noi acuzaţii de atac sexual aduse împotriva lui Kevin Spacey, aducând numărul total de cazuri deschise în Marea Britanie împotriva actorului, la şase. Noile acuzaţii l-ar cataloga ca fiind un atacator în serie, cu cazuri care se întind pe o perioadă lungă de timp şi în mai multe locuri, atacurile având loc în Westminster în 1996, în Lambeth în 2008 şi în Gloucester în 2013. În America, o victimă susţine că Spacey l-a atacat în 1992 iar cazul este investigat de Departamentul de poliţie din Los Angeles. Spacey a fost tăcut în legătură cu acuzaţiile, iar reprezentanţii săi au declarat că actorul îşi "ia timpul necesar pentru a evalua situaţia şi a căuta tratament".

Spacey a devenit unul dintre primii actori daţi afară din Hollywood ca parte a mişcării #MeToo după dezvăluirile despre Harvey Weinstein. Actorul Anthony Rapp l-a acuzat pe Spacey că l-a atacat sexual când acesta avea doar 14 ani. În urma acuzaţiilor, Spacey a fost îndepărtat rapid din rolul său principal din drama House of Cards şi a fost scos din filmul lui Ridley Scott, "All Money in the World".

Spacey a recunoscut că este homosexual într-o declaraţie publică în urma acuzaţiilor, pornind o teamă că actorul va întări legăturile între homosexualitate şi pedofilie, un argument fals folosit în istorie pentru a susţine persecuţia comunităţii gay.

A.C.