Transylvanian International Piano Competition 2018

Transylvanian International Piano Competition 2018

Cea dea doua ediţie a concursului "Transylvanian International Piano Competition" se va desfăşura la Braşov între 9 - 15 iulie 2018. Acesta este primul concurs de pian organizat la Braşov după mai bine de 25 de ani. Vor participa concurenţi cu vârste cuprinse între 7 - 28 de ani, din 10 ţări - elevi şi studenţi ale unora dintre cele mai bune şcoli şi universităţi de muzică din lume.
Vă invităm la toate audiţiile şi concertele susţinute în cadrul concursului care vor avea loc la Centrul Cultural Reduta. Intrarea este gratuită la toate evenimentele suţinute în cadrul concursului, în limita locurilor disponibile.
Programul evenimentelor este următorul:

9 Iulie începând cu 19:00 - Cadmiel Boţac, câştigătorul ediţiei 2017, ne va încânta cu un concert
special de pian.
11 Iulie începând cu 19:00 - Concertul dedicat Centenarului României pregătit de Horia Mihail,
Corina Ibănescu şi Ioan-Dragoş Dimitriu.
14 Iulie începând cu 19:30 - Eveniment de networkig prin care puteţi face cunoştinţă şi socializa cu membrii clubului Rotary Braşov Burg Transilvania.

Cu bucurie vă anunţăm că în deschiderea evenimentului vom avea deosebita plăcere de a-l asculta pe tânărul pianist braşovean Mihnea Cazacu.

15 Iulie începând cu 19:30 - Gala Laureaţilor - eveniment în cadrul căruia câştigătorii categoriei D "Young Artists" vor interpreta piese alese de juriu şi li se vor înmâna premiile alături de sponsori.

Toate concertele se vor ţine pe pianul Bösendorfer 280 Vienna Concert adus din Vienna pentru cea de-a doua ediţie a concursului.
Succesul la nivel internaţional al evenimentului este reprezentat de numărul mare de concurenţi înscrişi, precum şi de numeroşii parteneri interesaţi să susţină şi să promoveze acest eveniment.

Îi menţionăm aici ca sponsori pe Bösendorfer , Bit Software, Selgros, MedInvest, TEMAD, Kronospan, Hotelul Bella Muzica, Cucinino, Trus HorEca Services, UX Project, Oursson, Le Sommelier, Mikim, Direct Aeroport, Markas şi ABISADV.
În calitate de parteneri ni s-au alăturat Consiliul Judeţean Braşov, Asociatia de Promovare a Destinaţiei Turistice Braşov, Clubul Rotary Braşov Burg Transilvania, Radio România Muzical, Centrul Cultural Reduta, Filarmonica George Enescu din Bucureşti, Institutul Cultural Român, Attire Club, Liceul Vocaţional de Muzică "Tudor Ciortea" Braşov.
Transylvanian International Piano Competition, membru al fundaţiei internaţionale Alink-Argerich, îşi propune să creeze un nou centru de excelenţă muzicală la Braşov, dar şi să implementeze un concept inovativ pentru concursurile de pian, susţinându-i pe câştigători într-un mod activ şi după terminarea evenimentului.
Ioan-Dragoş Dimitriu, un bine cunoscut pianist de către iubitorii muzicii clasice, directorul atistic al acestui concurs, ne-a împărtăşit motivul pentru care a pus bazele acestui proiect: "Am participat de-a lungul anilor la multe concursuri de pian, în calitate de concurent sau de ascultător. M-a frapat faptul că există foarte mulţi câştigători de premii, pianişti valoroşi dealtfel, despre care nu se mai aude nimic după un anumit timp. De aceea am creat acest concurs prin care dorim să îi ajutăm pe cei mai valoroşi pianişti care se vor prezenta în concurs să încerce cu ajutorul nostru să pornească o carieră muzicală. Câştigătorii vor beneficia de ajutor profesionist în promovarea lor ca artişti, vor fi incluşi într-un circuit de concerte internaţional şi vor fi puşi în legătură cu personalităţi ale scenei muzicale clasice care îi pot sprijini pe viitor.

Aducem la Braşov, în juriul concursului, pedagogi şi pianişti renumiţi precum: Stefan Arnold (profesor Universitatea de Muzică şi Arte Dramatice din Viena şi Universitatea "Hanns Eisler"Berlin), Corina Ibănescu (pianistă şi profesoară de pian la Facultatea de Muzică din Braşov), Antoinette van Zabner (profesoară la Universitatea de Muzică şi Arte Dramatice din Viena), Horia
Mihail (Pianistul braşovean, Ambasador al Muzicii pentru România) şi Paolo Baglieri (Preşedinte şi director artistic al prestigioasei academii italiene Talent Music Master Courses de la Brescia.). "

Evenimentul are şi o componentă educaţională: prin prezentarea unor tineri artişti valoroşi pe scena Centrului Cultural Reduta, se doreşte apropierea generaţiei tinere (dar nu numai) de acest gen de muzică, dar şi promovarea Braşovului şi a României pe plan cultural internaţional, precum şi încurajarea schimbului de experienţă între artiştii români şi cei internaţionali.
În data de 15 iulie, etapa a II-a a categoriei D "Young Artists" şi gala vor fi transmise live pe internet pe www.tipnoc.com
Toţi cei interesaţi sunt bineveniţi să asculte şi să se bucure de muzică împreună cu organizatorii.

Pentru mai multe informaţii accesaţi pagina noastră de facebook : www.facebook.com/tipnoc
sau pagina web : www.tipnoc.com


A.C.