Aceste alimente nu avem voie să le încălzim

Aceste alimente nu avem voie să le încălzim

Majoritatea doamnelor obişnuiesc să gătească în week-end, însă specialiştii afirmă că trebuie să aibă mare grijă la ce feluri de mâncare se gândesc, întrucât unele pot deveni toxice dacă sunt reîncălzite.

Printre alimentele care se recomandă a nu fi reîncălzite se numără ciupercile, deoarece pot deveni periculoase pentru sistemul digestive, ca urmare a apariţiei unor modificări în compoziţia lor.

Nici cu cartofii nu e de glumit, pentru că odată ce vor fi din nou încălziţi devin toxici pentru organism. În ceea ce priveşte carnea de pui, în cazul în care nu puteţi evita momentul reîncălzirii, atunci trebuie să o faceţi la o temperatură joasă câteva minute.

Oamenii de ştiinţă afirmă despre spanac că odată ce va fi reîncălzit de câteva ori are un potential carcinogen. Motivul? Nitratul din compoziţia acestuia se transformă în nitrit, o substanţă despre care ştim că este foarte periculoasă pentru organism.

Și sfecla roşie poate creşte riscul apariţiei cancerului dacă este din nou încălzită. Pentru a profita din plin de virtuţiile sale, e indicat ca sfecla roşie să fie consumată crudă, sub formă de salată, asezonată cu ulei de măsline şi lămâie, secretele.com.

A.C.