9 iulie - Sărbătoare importantă în biserica creştină

9 iulie - Sărbătoare importantă în biserica creştină

Este sărbătoare importantă pe 9 iulie, în biserica creştină. Mai mulţi sfinţi sunt sărbătoriţi, iar mulţi români îşi serbează onomastica. Pe data de 9 iulie, în fiecare an, biserica îi prăznuieşte pe Sfinţii Mucenici Pangratie şi Chiril.

Sfântul Mucenic Pangratie a trăit în timpul vieţii pământeşti a Lui Iisus, atunci când l-a şi cunoscut pe Fiul Lui Dumnezeu. De asemenea, el a avut ocazia să se bucure de multe învăţături creştineşti de la Sfântul Petru, care alături de Sfântul Pavel l-au numit episcop al Taorminei. Sfântul Pangratie a reuşit în timpul vieţii să aducă mulţi oameni la credinţă, iar sfârşitul şi l-a găsit atunci când a fost ucis cu pietre de către păgâni. El şi-a dat viaţa pentru Dumnezeu, astfel că a fost numit Mucenic şi este sărbătorit de toţi creştinii.

Tot mâine, alături de Sfântul Pangratie este sărbătorit şi Sfântul Mucenic Chiril, episcopul Gortinei. De asemenea, tot mâine sunt prăznuiţi şi Sfinţii Mucenici Andrei şi Prov, astfel că toţi cei care poartă aceste nume, în special Andrei, care este mult mai răspândit, îşi sărbătoresc mâine ziua de nume. Astfel, dacă aveţi cunoscuţi cu aceste nume nu ezitaţi să le uraţi tot ce-i bun, alături de familiile lor.

A.C.