Muzică de film la Bastionul Țesătorilor, Irina Nistor prezintă evenimentul

Muzică de film la Bastionul Țesătorilor, Irina Nistor prezintă evenimentul

Duminica, 15 iulie 2018, de la ora 19.30, in ambianta unica a Bastionului Țesatorilor din Brasov, sunteti invitati la un eveniment estival de exceptie, purtand marca Opera Brasov - "Prin lumea muzicii de film".Spectacolul va va reaminti de coloanele sonore ale celor mai indragite pelicule din istoria cinematografiei. Astfel, prin intermediul solistilor, acompaniati la pian de maestrul Ovidiu Mezei, veti putea patrunde in mirifica lume de celuloid, incepand cu "Pe aripile vantului" (1939) - unul dintre cele mai vizionate filme din istorie, bucurand milioane de cinefili, o productie care a detinut zeci de ani suprematia incasarilor; "Casablanca" (1942), considerat unul dintre cele mai bune filme ale secolului XX; "Luminile rampei" (1952) - scris, produs si regizat de Charlie Chaplin, cel care a si compus coloana sonora a acestei pelicule; musical-ul "Sunetul muzicii" (1965) - cu Julie Andrews si Christopher Plummer in rolurile principale; "Romeo si Julieta" (1968), filmul care l-a avut ca regizor si co-scenarist pe celebrul Franco Zeffirelli; "Love Story" (1970) - filmul care nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare, care a inspirat milioane de tineri; "Nasul" (1972), celebra productie a lui Francis Ford Coppola, care i-a avut in rolurile principale pe Marlon Brando si Al Pacino, si ajungand pana la "Evita" (1996), filmul ce a avut-o pe Madonna in rolul Evitei Peron.

Melodiilor de neuitat din toate aceste filme le vor va viata solistii Operei Brasov: Madalina Bourceanu, Nicoleta Chirila, Simona Manole, Valentina Margaras, Anda Pop, Lacramioara Schuller, Gabriela Hazarian, Sonia Hazarian, Asineta Raducan, Cristina Rosu, Liviu Iftene, Mihai Irimia, Valentin Marele, Adrian Marcan, Marian Reste. Solista balet: Miruna Moldoveanu. Conceptia si conducerea muzicala a acestui spectacol original ii apartine maestrului Ovidiu Mezei, cel care ii va acompania la pian pe artisti. Coregrafia este semnata de Ramona Mezei. Spectacolul va beneficia de proiectii video cu fragmente din peliculele amintite, proiectii asigurate de Alexandru Ștefan.

Prezentarea acestui eveniment va fi facuta de Irina Margareta Nistor, redutabil critic de film, dar si cea mai indragita si cunoscuta voce de pe casetele video din vremea regimului comunist.

Intrarea la acest eveniment este libera!

D.G.