Simona Gogârlă va antrena echipa de handbal feminin a Clubului Sportiv Transilvania

Simona Gogârlă va antrena echipa de handbal feminin a Clubului Sportiv Transilvania

Lovitură de imagine pentru ACS Transilvania Braşov! Clubul de sub Tâmpa a semnat un contract pentru următorii patru ani cu antrenoarea Simona Gogârlă. Fosta internaţională are ca obiectiv principal ca la finalul celor patru ani de contract să formeze o echipă de senioare extrem de competitivă.
După despărţirea de Mariana Tîrcă, ACS Transilvania Braşov a reuşit să dea o nouă lovitură pe piaţa transferurilor! Simona Gogârlă vine la Braşov şi va antrena echipa de handbal feminin a Clubului Sportiv Transilvania. Fosta vedetă a naţionalei României a fost încântată de proiectul de la ACS Transilvania Braşov şi a ales să vinsă sub Tâmpa în detrimentul unor echipe din prima ligă. Gogârlă nu vine singură la Braşov. Ea va fi însoţită de fica ei, Alicia Maria Gogârlă, una dintre cele mai bune jucătoare ale naţionalei României la European Open U16 din Suedia.
Ca jucătoare, Simona Gogârlă a evoluat la formaţiile: Oltchim Râmnicu Vâlcea, Krim Ljubljana, SD Itxako, Gyor ETO, Rulmentul Braşov şi Rapid Bucureşti. Ea a cucerit nu mai puţin de 5 titluri naţionale ale României, 4 Cupe ale României, 4 titluri naţionale ale Sloveniei şi 4 Cupe ale Sloveniei, un titlu naţional al Spaniei, două titluri naţionale ale Ungariei şi două Cupe ale Ungariei. Gogârlă a jucat câte o finală de Liga Campionilor, Cupa EHF şi Cupa Cupelor. A cucerit titlul mondial de junioare în Brazilia în anul 1995 şi titlul de vicecampioană mondială de senioare în anul 2005 în Rusia cu naţionala României, pentru care a evoluat în 93 de partide şi a marcat peste 450 de goluri. Simona Gogârlă a cucerit titlul de cea mai bună marcatoare a Campionatului European din 2000.
Simona Gogârlă şi-a început activitatea de antrenoare la Rapid Bucureşti şi a mai trecut pe la CSM Ploieşti, HCM Râmnicu Vâlcea şi SCM Craiova.
"Sunt convins că am făcut alegerea cea mai bună. Simona va avea la dispoziţie o echipă care a cucerit titlul de campioană naţională la junioare II. Pe scheletul acestei formaţii trebuie să formăm o echipă puternică, omogenă care să ajungă foarte departe. Nu vrem să sărim etape. O să o luăm pas cu pas şi sunt convins că dacă vom face în continuare lucrurile profesionist nu avem cum să nu reuşim. Sunt entuziasmat şi de faptul că Alice Gogârlă a venit la Braşov. Eu o consider una dintre cele mai bune jucătoare din ţară la categoria ei de vârstă şi una dintre viitoarele staruri ale handbalului feminin românesc. Le urez bun venit la ACS Transilvania şi sunt convins că vom avea o colaborare de succes", a declarat directorul clubului ACS Transilvania Braşov, Marius Fetti.