Plata direct cu cardul in viitoarele autobuze, posibilă

Plata direct cu cardul in viitoarele autobuze, posibilă

Primarul George Scripcaru a avut astazi o intalnire, premergatoare semnarii contractului, cu reprezentantii firmei care va furniza SC RATBV SA cele 105 autobuze. Mai precis cu constructorii din Turcia ai autobuzelor produse sub firma italiană. Scopul întâlnirii a fost de a discuta o parte dintre obligatiile care vor fi introduse in contract si pentru a se asigura ca acestea vor fi indeplinite de catre furnizor. Una dintre cele mai importante dintre obligatii (in plus fata de aspectele tehnice legate de motorizare, fiabilitate, garantii etc.) a fost cea legata de dotarile pentru persoanele cu dizabilitati, atat pentru cele cu dizabilitati locomotorii, cat si pentru cele dizabilitati de vedere sau auditive. Astfel, toate autobuzele vor asigura toate conditiile de accesibilitate si informare pentru aceste categorii de persoane. Totodata, unul dintre autobuze va fi modificat in interior pentru a putea fi utilizat ca autobuz turistic. Autobuzele vor fi dotate si cu un sistem de plata a calatoriei cu cardul, direct in autobuz, pentru cei care nu detin abonamente, carduri sau bilete de calatorie.
Semnare contractului se va face, in functie si de discutiile cu reprezentantii BERD, la sfarsitul saptamanii viitoare, iar primul lot de autobuze va fi livrat cel tarziu in luna noiembrie. Avand in vedere nevoia de modernizare a parcului RAT, primarul le-a solicitat ca cea mai mare parte a autobuzelor sa fie livrata in acest an.
Totodata, in cadrul intalnirii, Scripcaru a precizat ca in urmatoarea etapa de modernizare a parcului, RAT va trebui sa tina cont de dezvoltarea transportului la nivel metropolitan, iar o parte dintre autobuzele achzitionate vor trebui sa fie electrice.

DG
Sursa foto: Industria Italiana Autobus