Managerul general al Mitsubishi Corporation, la Braşov

Managerul general al Mitsubishi Corporation, la Braşov

În cadrul unui proiect al Băncii Mondiale de acordare de asistenţă administraţiilor locale, iniţiat la Braşov, primarul George Scripcaru a avut şi o întâlnire cu Makoto Kurahashi, general manager Mitsubishi Corporation Bucureşti, pentru a căuta soluţii de investiţii în proiectele dezvoltate de Braşov.
Dincolo de producţia de autovehicule, Mitsubishi Corporation activează, tot la scară mondială, în infrastructură şi mediu, în finanţare industrială, logistică şi dezvoltare, în domeniul energiei, în metalurgie, în construcţia de maşini industriale, în industria chimică şi producţia de bunuri de larg consum, de la alimente şi haine până la medicamente şi materii prime din industria alimentară. Practic, nu există vreun domeniu larg al economiei în care vreunul dintre grupurile Mitshubishi să nu aibă o afacere. La Braşov, Mitsubishi Group are o colaborare foarte strânsă cu două companiile Elmas şi Ina Schaeffler.
"Astăzi, la Braşov, avem o întâlnire cu Mitsubishi Corporation, cu care căutăm oportunităţi de afaceri şi vrem să identificăm investiţii pe care această companie le poate face la Braşov. Compania este interesată de proiectele de dezvoltare ale Braşovului şi din Zona Metropolitană, de dezvoltarea parteneriatelor public-private şi de oportunităţile de afaceri pe care zona le poate oferi şi sperăm să ajungem la unele parteneriate“, a declarat primarul George Scripcaru.
Primarul le-a vorbit reprezentanţilor concernului japonez despre aşteptata deschidere, în acest an, a Centrului de Afaceri şi Transfer Tehnologic (CATTIA), ale cărui lucrări au început în 2015 şi ar fi putut fi finanţat din fonduri europene. Edilul a prezentat şi proiectul spitalului Regional, Sala de Sport Multifuncţională pe care primăria intenţionează să o construiască , proiectul de extindere a domeniului schiabil şi a sistemului de transport pe cablu şi a făcut o scurtă prezentare a Companiei Apa. Discuţiile vor continua pentru a identifica posibilităţi de colaborare şi parteneriate public-private, în special pe subiectele prezentate, dar nu vor fi uitate şi alte domenii care pot prezenta oportunităţi pentru ambele părţi.
Mâine, la Bucureşti, va avea loc o întâlnire la nivel guvernamental şi al reprezentanţilor administraţiilor publice locale cu o misiune economică japoneză din care fac parte mai multe concerne nipone, care caută oportunităţi de afaceri în România.

D.G.