Starbucks renunţă la paiele din plastic

Starbucks renunţă la paiele din plastic

Lanţul de cafenele Starbucks, prezent şi în România, va renunţa la paiele din plastic de unică folosinţă din toate cele 28.000 de magazine, până în anul 2020.
"Paiele din plastic vor fi înlocuite de un nou capac, reciclabil, şi de alte opţiuni de paie din materiale alternative. Decizia se bazează pe un angajament de 10 milioane de dolari pe care compania l-a făcut pentru a dezvolta la nivel global un pahar pentru băuturi complet reciclabil şi compostabil", a anunţat compania.

Capacul este disponibil în prezent în peste 8.000 de magazine din SUA şi Canada pentru anunmite băuturi selectate. De asemenea, capacul este testat pentru băuturile Nitro şi pe pieţe precum China, Japonia, Singapore, Thailanda şi Vietnam.

Lansarea globală a capacului fără pai va continua în Europa, unde capacele fără pai vor ajunge în magazinele selectate din Franţa şi Olanda, precum şi în Marea Britanie, unde taxa de 5 peni pentru paharele de hârtie a fost introdusă în 950 de magazine, pentru a promova în continuare reutilizarea.

"Paiele din plastic care ajung în oceanele noastre au un efect devastator asupra speciilor", spune Erin Simon, Director de cercetare, dezvoltare sustenabilă şi ştiinţa materialelor la World Wildlife Fund, SUA.

A.C.