Şcoala Gimnazială Nr. 1 va avea încă şase săli de clasă

Şcoala Gimnazială Nr. 1 va avea încă şase săli de clasă

Primăria a publicat anunţul de licitaţie pentru lucrările de construcţii şi instalaţii aferente proiectului "Extindere Şcoala Gimnazială nr. 1".
,,Astăzi am postat pe SICAP anunţul de licitaţie pentru execuţia lucrărilor de construire în vederea extinderii clădirii în care funţionează Şcoala gimnazială nr. 1. În urma acestei investiţii, şcoala va avea 6 săli de clasă noi, la care se adaugă grupuri sanitare pe fiecare nivel şi o scară de acces. Ne dorim ca toţi copii din Braşov să înveţe în cele mai bune condiţii. Tocmai de aceea, pentru fiecare unitate de învăţământ la care cererea depăşeşte numărul de locuri disponibile, încercăm să găsim soluţii de extindere, fie pe verticală (mansardare, ca în cazul şcolii gimnaziale nr. 19), fie pe orizontală (extindere, ca la această şcoală). Dacă totul merge bine, anul şcolar viitor, 2019-2020, această şcoală nu va mai avea probleme cu spaţiile pentru clase “, a declarat viceprimarul Laszlo Barabas.

Detalii procedură:
Termenul limită pentru primirea ofertelor este 20.08.2018, ora 15.00.
Tipul procedurii: licitaţie deschisă.
Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.
Valoare: 2.095.631.46 lei + TVA.
Durata contractului: 6 luni.

Detalii caiet de sarcini:
Printre lucrările care se vor executa se numără şi următoarele:
- Extinderea construcţiei spre NV cu două deschideri şi cinci travee (porţiune dintr-o construcţie (edificiu, pod, viaduct etc.) care cuprinde două puncte de reazem (stâlpi, coloane, grinzi, pile etc.) şi deschiderea dintre ele), situate în prelungirea aripii existente.
- Se vor desfiinţa/demola pereţii care închid construcţia în zona circulaţiei între clase, circulaţie care se va prelungi în zona nouă.
- Extinderea va avea regim de înălţime de P+2 E în prelungirea celui existent, se va suplimenta astfel numărul de clase cu încă 6 săli de câte 52.00 m.p. fiecare, câte două clase pe fiecare nivel.
- Corpul nou construit va beneficia de câte un grup sanitar pentru fete şi unul pentru băieti pe fiecare din cele trei niveluri.
- Legatura pe verticală între cele trei niveluri se va realiza prin intermediul scării în două rampe situată la intrarea în extindere.
- Acoperişul se va realiza în sistem şarpantă, în prelungirea celui existent.
- Se vor monta 9 hidranţi
- Realizarea unei instalaţii de protecţie la trăsnete,
- Realizarea unei instalaţii de semnalizare incendiu pentru întreaga clădire existentă, inclusiv pentru zona de extindere.

D.G.
Foto: Google