Cei mai cunoscuţi artişti din România, recitaluri la Festivalul Cerbul de Aur

Cei mai cunoscuţi artişti din România, recitaluri la Festivalul Cerbul de Aur

Andra, Delia, Horia Brenciu, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, Flavius Teodosiu şi The Humans vor urca pe scena din Piaţa Sfatului.

Înscrierile pentru concursul internaţional de interpretare s-au încheiat: 111 artişti din 22 de ţări au intrat în selecţie

A XVIII-a ediţie a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur aduce, în Braşov, numele mari ale industriei muzicale din România. Din 29 august, pe scena evenimentului vor susţine recitaluri vedete precum Andra, Delia, Horia Brenciu & HB Orchestra, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, The Humans şi celebrul saxofonist Flavius Teodosiu.

La 50 de ani de la prima ediţie a Cerbului de Aur, publicul din Piaţa Sfatului şi telespectatorii televiziunii publice vor urmări vocile momentului din România pe scena Festivalului.
O parte dintre vedete au deja experienţa Festivalului, pregătind pentru această ediţie aniversară recitaluri incendiare: Andra a fost premiată la ediţia din 2005 a concursului, Horia Brenciu a urcat pe scena Cerbului de Aur în 2008 alături de HB orchestra, iar Loredana a avut nu mai puţin de trei apariţii de-a lungul timpului - un recital cu Direcţia 5, big-band-ul Ionel Tudor şi două trupe de balet în 1994, coprezentator al evenimentului în 1996 şi un recital impresionant la ultima ediţie, în anul 2009.
Celelalte nume importante de pe afişul Festivalului - Delia, The Motans, Carla’s Dreams, The Humans, reprezentanţii României la Eurovision 2018 şi Flavius Teodosiu, saxofonistul care a colaborat cu numeroase celebrităţi precum Jennifer Rush, Joe Cocker, Lionel Richie, Chris de Burgh, Gloria Gaynor, Johnny Logan ori Michael Bolton - vor debuta în acest an la Cerbul de Aur.

Continuând tradiţia recitalurilor susţinute de mari vedete internaţionale, alături de vedetele autohtone, TVR va aduce pe scena Cerbului de Aur artişti din străinătate, numele acestora rămânând, deocamdată, un secret bine păzit de organizatori. "Perioada urmatoare inseamna nu doar un proces de selectie riguros al candidaţilor înscrişi pentru concursul de interpretare, ci şi o mulţime de noi suprize pe care le pregătim pentru publicul evenimentului, în ceea ce priveşte artiştii care vor aduce muzica si spectacolul de calitate pe scena din Piaţa Sfatului", a dezvăluit Smaranda Vornicu Shalit, Directorul Festivalului.

Încep emoţiile pentru interpreţii înscrişi în concurs. 12-18 iulie: juriul selecţiei va alege cel mult 15 artişti pentru concursul internaţional de interpretare.

Pe lângă recitaluri, evenimentul va găzdui şi concursul internaţional de interpretare, unde concurenţi din mai multe ţări vor lupta pentru Marele Trofeu.

Perioada de înscrieri pentru competiţia din cadrul Festivalului s-a încheiat: 111 artişti din 22 de ţări candidează pentru un loc în concursul de interpretare, dotat cu premii totale de 65 de mii de euro.
Interpreţi din România dar şi artişti străini - din ţări precum Italia, Suedia, Marea Britanie, San Maino, China, Kazahstan, Israel, Turcia, Germania, Franţa, Malta sau Moldova - s-au înscris în selecţia Festivalului.

"O primă etapă importantă în pregatirea Festivalului şi, mai ales, a Concursului Internaţional “Cerbul de Aur" s-a încheiat cu succes. Ne bucură faptul că am generat un interes crescut atât în rândul artiştilor din România, cât şi din partea celor din străinătate. Acest lucru ne spune limpede că festivalul continuă să se bucure de prestigiu, naţional şi internaţional, chiar şi după o lungă întrerupere în organizarea sa", a declarat Directorul Festivalului.

Daniel Jinga - dirijor şi compozitor, Liana Stanciu Georgescu - jurnalist de specialitate radio şi tv, Felix Crainicu - realizator Radio România Actualităţi, Andrei Tudor - compozitor, Andreea Archip - jurnalist, Gabriel Scîrlet - regizor muzical TVR şi Smaranda Vornicu Shalit - directorul Festivalului sunt cei şapte juraţi care vor decide artiştii ce intră în Concursul Festivalului Internaţional Cerbul de Aur.
În următoarele şapte zile, membrii juriului vor alege cel mult 15 concurenţi dintre candidaţi, urmând ca, la final, să aflăm numele artiştilor care vor lupta pentru Marele Trofeu.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur va avea loc în perioada 29 august - 2 septembrie a.c., în Piaţa Sfatului din Braşov. La 50 de ani de la prima ediţie, Cerbul de Aur 2018 va avea o desfăşurare de gală, cu numeroase premii, a căror valoare totală este de 65 de mii de euro. Dedicat Centenarului României şi semicentenarului festivalului, TVR propune un format special al evenimentului, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului şi evenimente adiacente.
Festivalul se va încheia cu show-ul România Centenar, un spectacol folcloric ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.
Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.

Despre Festivalul Internaţional Cerbul de Aur:
Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzică organizat în România şi, în mod tradiţional, la Braşov.
De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow şi mulţi alţii.
Prin calitatea actelor artistice prezentate, "Cerbul de Aur" este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori şi telespectatori din întreaga ţară.