Puteţi face încălzirea şi puteţi intra în atmosfera marelui festival, vizionând, la TVR, "Vocile Cerbului de Aur"

Puteţi face încălzirea şi puteţi intra în atmosfera marelui festival, vizionând, la TVR, "Vocile Cerbului de Aur"

În fiecare duminică, la TVR 1 şi TVR HD, urmărim marile recitaluri care au scris istorie pe scena Cerbului de Aur!
A rămas mai puţin de o lună până când cortina Festivalului Internaţional Cerbul de Aur se va ridica în Piaţa Sfatului din Braşov. Până atunci, TVR recrează atmosfera Cerbului cu o retrospectivă a recitalurilor susţinute de-a lungul celor 50 de ani de istorie a evenimentului. Începând din 5 august, în fiecare duminică, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR HD, "Vocile Cerbului" vor aduce în casele telespectatorilor o istorie succintă a muzicii Festivalului, prin vedetele invitate la cele 17 ediţii organizate până astăzi, de la blues, soul, R&B, rock, disco, până la fuziunile din noul mileniu.
"Am avut privilegiul să fiu prezent la Cerb - în Piaţa Sfatului - chiar din 1994, anul în care am intrat în echipa TVR -, la fiecare ediţie, inclusiv cea mai recentă, din 2009. Nu se poate povesti - fără imagini - ce industrie fierbea acolo timp de 10 zile, în faţa şi în spatele scenei şi la Nopţile Cerbului. În 2018, povestea continuă. Numărătoarea inversă începe cu povestea vocilor de neuitat care au răsunat în Teatrul Dramatic, apoi în Piaţa Sfatului din Braşov", declară Doru Dumitrescu, realizatorul emisiunii "Vocile Cerbului".

Duminică, 5 august, producţia TVR ne aduce o retrospectivă a recitalurilor de la ediţiile Festivalului din 2004, 2005, 2008 şi 2009, cu artişti precum Simply Red, Pink, Ruslana, Steve Vai, Vama, Loredana & Joe Lynn Turner, O-zone, Zdob şi Zdub, Sistem, Holograf, Direcţia 5, Tiziano Ferro, Ștefan Bănică jr., Horia Brenciu, Iris, Damian & Brothers sau Nino D’Angelo.
Totodată, de luni până joi, avem cinci minute cu "Vocile Cerbului de Aur", o scurtă selecţie din recitalurile pe care le vom urmări pe larg la finalul săptămânii, în emisiunea duminicală cu acelaşi nume. Cele mai tari refrene din recitalurile celor 17 ediţii de poveste se aud şi se văd la filler-ul "Vocile Cerbului de Aur", pe TVR 1 şi TVR Moldova de la orele 9.55, 13.55 şi 19.55 şi de la 20.55 la TVR Internaţional.

Anul acesta, la jumătate de veac de la prima ediţie a Cerbului de Aur, pe scena Festivalului vor susţine recitaluri Andra, Delia, Horia Brenciu, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, Flavius and Linda Teodosiu Show Band, The Humans, James Blunt, Amy Macdonald, Gigliola Cinquetti, Eleni Foureira, Edvin Marton şi vedeta Galei, Nicole Scherzinger.

Secţiunea concurs a Festivalului, va avea 18 protagonişti. Artişti din 15 ţări vor încerca să obţină Marele Trofeu al Festivalului Cerbul de Aur sau unul dintre celelalte premii.

Desfăşurat în perioada 29 august - 2 septembrie, în Piaţa Sfatului din Braşov, în anul Centenarului României şi semicentenarului Cerbului de Aur, festivalul va avea un format special, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului, spectacolul România Centenar şi evenimente adiacente.

Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.
D.R.