Un start-up din Germania testează un autovehicul electric solar care se încarcă în timp ce este condus

Un start-up din Germania testează un autovehicul electric solar care se încarcă în timp ce este condus

O companie start-up cu sediul în Munchen a profitat de soarele bavarez arzător din această vară pentru a testa sistemul de baterii aflat în etapa finală a dezvoltării cu care este dotată maşina sa, Sion, un autovehicul solar ce permite încărcarea în timpul deplasării, informează Reuters.

Cel mai probabil Germania nu va reuşi să îşi atingă ţinta propusă de a avea un milion de maşini electrice pe drumurile sale până în anul 2020, însă guvernul acestei ţări a anunţat în luna aprilie că este gata să ofere ajutor companiilor care realizează baterii pentru astfel de autovehicule.

Sono Motors, companie fondată în 2016, dezvoltă Sion, un autovehicul în totalitate electric dotat cu celule solare integrate în caroseria sa.

Maşina poate fi încărcată atât prin utilizarea energiei solare, cât şi prin intermediul prizelor de curent electric convenţionale.

Producţia va începe în a doua jumătate a anului 2019, iar compania are deja peste 6.500 de comenzi. Preţul de pornire al autovehiculelor care vor fi puse în vânzare începând de anul viitor va fi de 16.000 de euro, precizează Reuters.

A.C.