Poliţia Locală Braşov derulează o campanie, pentru păstrarea unui mediu curat în locurile de joacă pentru copii

Poliţia Locală Braşov derulează o campanie, pentru păstrarea unui mediu curat în locurile de joacă pentru copii

,,Păstrează parcul curat pentru copii!" - este denumirea noii campanii publice, derulată de Poliţia Locală Braşov, ca urmare a unei propuneri venită din partea unei braşovence, care îşi doreşte ca toată lumea să repecte regulile cu privire la menţinerea unui mediu curat în spaţiile de joacă pentru copii.
Aşadar, pe toată perioada lunii august, poliţiştii locali nu doar că vor continua să supravegheze la menţinerea ordinii şi liniştii publice în parcurile braşovene, ci, mai mult, vor discuta cu aceia care îşi petrec timpul liber în zonele de agrement destinate copiilor, ţinând cont că vremea frumoasă i-a scos afară din case pe bunici, părinţi şi copii, mai ales ca încă mai este vacanţă şcolară. Prin aceste acţiuni, poliţiştii locali vor să le reamintească locuitorilor oraşului că este interzis fumatul şi consumul de alcool în locurile de joacă, dar mai au şi alte sfaturi pentru cei ce stau în parcuri pentru relaxare. Flayerele pe care le vor împărţi poliţiştii locali includ câteva reguli de bun simţ, legate de menţinerea curăţeniei în zonele de joacă destinate copiilor. Astfel, fleyerul conţine şi mesaje precum “Nu aruncaţi mizeria pe jos! Folosiţi coşul de gunoi!" sau “Nu distrugeţi mobilierul urban!". În municipiul Braşov sunt funcţionale peste 200 de locuri de joacă şi parcuri, distribuite pe cartiere, dar şi în zona centrală a oraşului - spaţii care se află sub supravegherea agenţilor în vederea menţinerii ordinii şi liniştii publice.
Această campanie reprezintă doar o parte a acţiunilor desfăşurate de Poliţia Locală Braşov, ce vizează menţinerea unui mediu civilizat şi curat prin derularea unor activităţi de prevenţie, dar si de luarea măsurilor legale care se impun vis-a-vis de cei ce încalcă normele civice de convieţuire. Astfel, agenţii de la Biroul 1 - Centru, Biroul 2 - Bartolomeu, Biroul 3 - Tractorul şi Biroul 4 - Astra au aplicat de la începutul anului aproape 700 de amenzi, în valoare totală de aproape 100.000 de lei pentru consum de alcool pe domeniul public, 13 sancţiuni (6200 lei) pentru fumat în spaţii interzise de lege, dar şi peste 120 de sancţiuni, pentru nestrângerea mizeriei făcută de câinii scoşi la plimbare ori pentru aceia care nu au înţeles că animalelor de companie le este interzis accesul în parcuri.
Iată, un motiv în plus le readucem aminte braşovenilor că orice cetăţean care sesizează faptul că sunt persoane care încalcă normele de conduită şi produc disconfort celorlalţi locuitori, pot apela la Poliţia Locală Braşov.
D.R.