Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală, la Montreal!

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală, la Montreal!

După ce o învinsese joi seara, în trei seturi, pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, la turneul de tenis de la Montreal, peste doar câteva ore, eleva lui Darren Cahill a intrat din nou în arenă. Programul competiţiei fusese dat peste cap din cauza ploii, aşa încât jucătoarea noastră a fost nevoită să joace un nou meci, de data acesta în turul al treilea, adversară fiindu-i nimeni alta decât Venus Williams! Halep a trecut peste oboseală, a jucat inspirat şi cu determinare, dar a profitat din plin şi de o accidentare a americancei, astfel încât şi s-a calificat lejer în sferturile de finală, după un sec 6-2, 6-2, realizat în doar 72 de minute. În primul set, Venus a acuzat dureri la picior, situaţie care a împiedicat-o să se mai exprime la nivelul obişnuit, până la final. Asta nu ştirbeşte cu nimic performanţa Simonei, care a jucat două meciuri în aceeaşi zi, cu atât mai mult, cu cât alegase anterior pe teren mai mult de trei ore, în disputa cu ambiţioasa rusoaică Anastasia Pavliucenkova. La rândul ei, Williams trecuse, în optimi, de Sorana Cîrstea.
"Voi dormi, voi dormi şi iar voi dormi după acest meci. Vă mulţumesc că veniţi mereu să mă susţineţi. Mi-am păstrat concentrarea pentru fiecare schimb de mingi. A fost o zi dificilă şi pentru mine, şi pentru Venus", a spus Simona la finalul disputei cu Williams.
Pentru accederea în sferturi, Simona primeşte 190 de puncte WTA şi 60.000 de dolari. În sferturi, Halep o va întâlni, sâmbătă, pe franţuzoaica situată pe locul 6 WTA, Caroline Garcia.
D.R.