Ai mare grijă dacă bei multă apă. Poţi fi pus în pericol

Ai mare grijă dacă bei multă apă. Poţi fi pus în pericol

Probabil aţi primit de peste tot acelaşi sfat: beţi cel puţin doi litri de apă pe zi. Este foarte important să ne hidratăm, însă totul trebuie făcut cu măsură.

Chiar dacă apa este recomandată în zilele călduroase de vară dar şi în timpul antrenamentelor fizice, specialiştii ne atrag atenţia asupra cantităţii pe care ar trebui să o consumăm.

În plus, poţi ajunge să te intoxici cu apă, chiar dacă aceste lucru pare greu de crezut. Principalele simptome ale acestei intoxicaţii sunt durerile puternice de cap, senzaţia de vomă, dar în cazuri grave se poate ajunge şi la convulsii, stări de confuzie, comă şi chiar deces, scrie tabu.ro.

Experţii vorbesc despre 3,7 litri de apă pe zi, în cazul bărbaţilor, şi de 2,7 litri, în cazul femeilor. Aceste cifre includ cantitatea de apă care se regăseşte în alimentele pe care le consumăm şi care au un aport de 20% din cantitatea necesară. De reţinut că aceste cantităţi se pot modifica în timpul antrenamentelor fizice, a unor afecţiuni medicale şi în timpul sarcinii.

A.C.